Växjö Pride 8-14 maj

Pridetåg, Växjö pride

Växjö Pride, en väldigt viktig vecka 8-14  maj, för ett sammanhållet Växjö. Lika värde, rättigheter och möjligheter för alla Växjöbor. Vi ses nästa Pride 2018! 

Kommunens arrangemang hittar du på www.vaxjo.se/pride

Hela Växjö Prides program hittar du på www.vaxjopride.se


Se föreläsningar den 11 maj

Välkommen att se föreläsningar med Charlotte Signahl och Mats Hammarstedt från den 11 maj via Växjö kommuns Youtube-konto https://www.youtube.com/watch?v=AA08k9q1Kgg


Klockan 14.00. Regionteatern, Västergatan 24, Växjö

Mångfald - Besvärligt Härligt?! föreläsare Charlotte Signahl

Är mångfald en rättighetsfråga eller lönsamhetsfråga – eller både och? Får man skratta åt rasister? Var är egentligen jämställdhet? Vad har HBT med jobbet att göra? Är religion en aktuell fråga i Sverige? Vad betyder de moderna orden normkritik och intersektionalitet? Är det skillnad på att bemötas och mötas? Finns det verkligen lagar och forskning inom dessa områden? ”Annan” etniskbakgrund – annan än vad? Genom att dela med sig av egna erfarenheter och backa upp med forskning får deltagarna en förståelse för möten mellan människor och hur dessa kan gå både rätt och fel. Lite fakta, lite historia och många funderingar.
Arrangör: Växjö kommun
-------------------------------------------------------------------------------------
Klockan 15.30. Regionteatern, Västergatan 24 Växjö
 

HBTQ-personer på arbets- och bostadsmarknaden: Vad säger forskningen? föreläsare; Mats Hammarstedt

En föreläsning om HBTQ-personers situation ut på den svenska arbets- och bostadsmarknaden. Finns det löneskillnader kopplade till sexuell läggning? Diskrimineras HBTQ-personer i anställningssituationen? Vilka hinder möter HBTQ-personer när de söker efter bostad?

Arrangör: Växjö kommun
Växjö Pride Parad

Lördag den 13 maj är du välkommen att gå med i Växjö kommuns del av Pride Paraden. Kom till Norrtulls parkering och fråga volontärerna var kommunen samlas, senast 13.30 för klockan 14.00 börjar paraden!