Musik

Musiklivet i Växjö är både rikt och varierat! Många etablerade artister har eller har haft Växjö som bas för sitt musicerande.

 
Konsert på Univeristets campus med Lars Winnerbäck
Aktuella arrangemang hittar du under Evenemang.

 

Biljetter säljs av bl.a. BiljettCentrum.

 

 

 


Arrangörer och andra aktörer:

Vill du sjunga i kör, musicera eller letar du replokal rekommenderar vi dig att titta in i föreningsregistret eller kontakta studieförbunden.

 

Växjö kulturskola har ett rikt kursutbud för barn och ungdomar.

 

Musik i Syd
Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg, med syfte att ge människor tillgång till levande musikupplevelser.

Musica Vitae
Kammarorkestern Musica Vitae är en del av Musik i Syd och en av Sveriges mest välrenommerade kammarorkestrar.

Media Artes
En fristående ideell förening som verkar för att främja konstnärlig verksamhet, främst nutida konstmusik, men också andra konstnärliga uttryck.  

Växjö konsertförening
Växjö konsertförening arrangerar konserter, men också musikcaféer, samtal kring musik, studiebesök, musikgissning och en hel del annat.

Växjö orkesterförening
Orkesterföreningen är en symfoniorkester vars medlemmar, spelar en blandad repertoar bestående av i huvudsak klassiska verk. Orkestern består av skickliga amatörmusiker och några av Kulturskolans lärare.

Valshuset
Föreningen Valshuset är en fristående ideell förening som syftar till att erbjuda konserter, kurser, dansföreställningar med folkmusik- och världsmusikinriktning.

Föreningen Jazz i Växjö

Föreningen är en sammanslutning av jazzintresserade som arrangerar jazzkonserter.


Melody Club på Stortorget Karl-Oskar dagarna.Kulturföreningen Kristina
Kulturföreningen Kristina är en fristående, ideell förening som arrangerar olika kulturevenemang med tyngdpunkt på musik.


BG Musik
På BG Musik finns det replokaler utrustade med instrument som man får låna och lokaler som man hyr och använder med egen utrustning. Det finns också en digital inspelningsstudio. Man arrangerar också konserter. 

 

Föreningen verkar för Växjös musikliv och ger ungdomar chansen att visa upp sig och utvecklas. De anordnar spelningar, clinics, jam sessions och mycket mer.

 

Etablissemang som vunnit priset "Årets Klubb" på Manifestgalan 2013. Här arrangeras konserter av olika genre och dignitet, både med nykomlingar och etablerade artister.

Kronobergarnas musikkår
Kronobergarnas musikkår är en symfonisk blåsorkester som kan framträda som en militärhistorisk musikkår. Orkestern är en tillgång för kommunens amatörblåsare, ungdomar, återvändare, nyinflyttade musiker eller äldre musiker som vill återuppta spelandet.

Växjöskolornas musikkår startades 1945 och har sedan dess regelbundet paraderat på Växjös gator. I orkestern finns ungdomar i åldrarna 7-25 år. Det är en fristående musikkår som drivs av föräldrar och ungdomarna själva och spelar allt från traditionell marschmusik till modern musik.

Kontakta oss»
Kontaktcenter
Telefon 0470-410 00

Ansvarig förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen»
Politiskt ansvar
Kultur- och fritidsnämnden»