Flytta till Växjö

Familj i villaområde

Har du fått ett arbete i Växjö kommun, och har du och din familj valt att flytta till Växjö, då vill vi göra det så lätt som möjligt för er.

Alla som någon gång har flyttat vet att det kan vara både svårt och rörigt. Vi vet hur viktigt det är att allt känns rätt från början för alla som flyttar och vi vill att det ska vara enkelt att flytta till Växjö. Därför har vi försökt samla en del information på den här sidan. Till vänster finner du matnyttiga länkar, oavsett om du vill bygga ett eget hus eller hyra en lägenhet. Du som har barn hittar information och skolor och aktiviteter. 

Vi hoppas att du kommer trivas i vår kommun!

Hjälp med bostad

Om du har en nyckelkompetens eller väljer att börja på ett företag i Växjö som är under etablering eller expansion finns det möjlighet att få hjälp att hitta bostad. Kravet är att du, innan du flyttar hit, bor minst sex mil från Växjö och att det är en tillsvidareanställning på minst sex månader. Det är det berörda företaget som ansöker om denna tjänst och erbjudandet gäller de kommunala bostadsbolagen Växjöbostäder och Vidingehem. 

 


Kontakta oss»
Kontaktcenter
Telefon 0470-41 000