Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Verksamhetscontroller till utbildningsförvaltningen i Växjö kommun

Som verksamhetscontroller arbetar du på förvaltningsövergripande nivå med uppföljning, utredning och analys i syfte att ge underlag till verksamhetens utveckling och förändring. Du är medspelare i ett team med olika professioner där ett gemensamt ansvar tas för avdelningens olika frågor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara processerna kring verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning, samt det utvecklingsarbete som pågår med att förbättra analys och uppföljning av verksamheten.

Utmärkande för arbetet på avdelningen är att arbetsuppgifterna varierar beroende på vilka frågor som är på agendan och förvaltningsnämndens behov av olika sorters underlag. Du medverkar även i arbetet med tillsyn, insyn samt samverkan och dialog med externa aktörer. Avdelningen hanterar även klagomålsutredningar och anmälningar till skolinspektionen, varför du kan medverka i denna typ av ärenden. I arbetet ingår att kunna leda grupper i samband med olika utredningar/projekt.

Kvalifikationer

Du har:
• universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot statsvetenskap, national - eller företagsekonomi eller juridik, alternativt annan inriktning som vi bedömer likvärdig
• flerårig erfarenhet av arbete med verksamhetsstyrning (planering och uppföljning) och kvalificerat analys- och utredningsarbete eller liknande arbetsuppgifter

Arbetet kräver att du har förmåga att arbeta både operativt och strategiskt gällande förvaltningsövergripande processer, att du identifierar och genomför aktiviteter som styr i verksamhetens riktning samt ser på uppgifters långsiktiga betydelse och dess konsekvenser ur ett helhetsperspektiv. Du behöver kunna bearbeta stora informationsmängder och däri både se delar och helheter samt dra slutsatser med grund i ett vetenskapligt förhållningssätt. Vidare har du förmåga att snabbt växla mellan olika frågor och har god förmåga att prioritera, planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Då arbetet innebär samarbete med olika typer av funktioner både inom utbildningsförvaltningen och i kommunkoncernen lägger vi stor vikt vid din förmåga att relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt och dela med dig av din kunskap för att nå verksamhetens mål. Vi ser också att du har en skicklig kommunikativ förmåga, såväl muntlig som skriftlig.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Vi arbetar med löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Sofie Thor
  • Avdelningschef likvärdighet och analys
  • 0470-416 69

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen!
Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Vi söker dig som har intresse och kompetens för att arbeta som verksamhetscontroller på utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Tjänsten är placerad vid avdelningen för likvärdighet och analys som har ett särskilt uppdrag att objektivt bevaka förvaltningens arbete för en likvärdig utbildning för alla barn och elever i Växjö kommun oavsett huvudman. Avdelningens uppdrag och ansvar är att säkerställa en effektiv och ändamålsenlig verksamhetsstyrning och omfattar bland annat områdena verksamhetsplanering, uppföljning och analys, tillsyn och insyn av fristående verksamheter.

Avdelningen består idag av 7 medarbetare.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/