Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Kungsmad Teknikum och Katedral söker gymnasielärare

Dina arbetsuppgifter består av undervisning och handledning av elever. Du ansvarar för elevernas lärande och utveckling via undervisning och stöd och utgår från varje elevs specifika kunskaper och förutsättningar. I din roll som lärare ingår också sedvanliga läraruppgifter såsom programgemensamma aktiviteter, planering, utvärdering och betygsättning. Du förväntas kunna driva kontinuerligt utvecklingsarbete inom ämnet.

Vi vill lära känna dig som är intresserad av att arbeta på någon av våra gymnasieskolor. Skicka in ditt CV och ange noga vilken eller vilka enheter du är intresserad av och också vilken ämnesbehörighet du har. Vi kommer att kontakta dig som har en behörig utbildning för en kortare telefonintervju där vi också berättar mer om rekryteringen inför läsåret 17/18.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är examinerad lärare med behörighet för undervisning på gymnasiet, gärna legitimerad. Även du som studerar till lärare eller du som har erfarenhet av att undervisa kan bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning som lärare krävs lärarlegitimation. Du som är nyexaminerad lärare kommer att ha en mentor.

Du är en trygg kommunikativ ledare med en tilltro till elevers förmåga att lära sig. Du strävar efter en varierad undervisning och har förmågan att entusiasmera och inspirera dina elever. Du är en strukturerad person med god planeringsförmåga och framförhållning.
Du bidrar till ett positivt arbetsklimat på arbetsplatsen bland såväl kollegor som elever. Du skiljer på det personliga och det professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du kommer med idéer och nya angreppsätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat.

Du har god svenska i tal och skrift vilket möjliggör en god kommunikation med kollegor, elever och övriga kontaktytor.

Välkommen med din ansökan.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: 20170810
 • Antal platser: 3

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Tina Huldt
 • Personalspecialist
 • 0470-410 56
 • Jenny Torres
 • Personalspecialist
 • 0470- 41624

Fackliga företrädare

 • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB. Det finns alltså goda möjligheter att den typen av verksamhet du helst vill jobba med finns hos oss. Vi är i ett expansivt skede och öppnar nya förskolor och skolor och har dessutom ett antal medarbetare som går i pension, vilket innebär att vi behöver rekrytera flera nya medarbetare. Vi tror att vi har något att erbjuda just dig!
Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Teknikum är en skola som präglas av engagemang och samarbete med branscher och samhälle. Skolan är en unik och levande mötesplats där elever och personal får goda möjligheter att nå sina mål. Skolan verkar aktivt för att skapa djup kunskap och förståelse för hur tekniken underlättar människors liv. Teknikum med cirka 700 elever och 100 anställda har en blandning av såväl högskoleförberedande program som yrkesprogram. Skolan tillhandahåller även flera introduktionsprogram. Du kan läsa mer om skolan genom att besöka http://www.teknikum.se

Kungsmadskolans verksamhet tar avstamp i den enskilda elevens drömmar, mål och talanger. Genom upplevelser och kreativitet skapas en spännande mötesplats där människor utvecklas. Kungsmadskolan med cirka 1100 elever och 160 anställda erbjuder utbildning inom flera program, både högskoleförberedande och yrkesprogram. På skolan finns även gymnasiesärskola samt språkintroduktionsprogrammet. Du kan läsa mer om skolan genom att besöka http://www.kungsmadskolan.se.

Växjö Katedralskola med cirka 1300 elever och 140 anställda förenar en rik utbildningstradition med en modern syn på kunskap och utbildning. Skolan kännetecknas av hög kvalitet, god pedagogisk kompetens, kultur och ett stort internationellt kontaktnät. På skolan finns flertalet högskoleförberedande program samt det internationella IB-programmet, International Baccalaureate. Du kan läsa mer om skolan genom att besöka http://www.katedralskolan.se.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Jobba-hos-oss/Vara-forvaltningar/Utbildningsforvaltningen/