Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Lärare till Växjös resursenhet- Sofieberg

Sofieberg är en särskild undervisningsgrupp för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och som är i stort behov av särskilt stöd för att på bästa sätt kunna tillgodogöra sig undervisningen. Enheten tar emot elever från åk 1 till 9. På enheten finns tre arbetslag, ett lågstadium, ett mellanstadium och ett högstadium. I arbetslagen arbetar lärare, fritidspedagog och elevstödjare tätt tillsammans och har gemensamt ansvar för de eleverna som ingår i arbetslaget. I tjänsterna ingår undervisning, dokumentera, utvärdera och följa upp elevernas kunskapsutveckling, skriva pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram samt att vara mentor för ett antal elever.

Kvalifikationer

Till Sofieberg söker vi lärare med så bred ämnesbehörighet som möjligt.

• 1 lärare för undervisning i åk 7-9, engelska, gärna i kombination med SO.
• 1 lärare för undervisning på lågstadiet.


Tidigare erfarenhet av att arbeta med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är ett krav. Du är van att arbeta med dator, Ipads eller andra digitala verktyg och ser det som ett naturligt hjälpmedel för eleven under skoldagen.

Vi ser gärna att du har handledarutbildning, MI-utbildning, repulseutbildning.

Som lärare är du inspirerande och drivs av att möta och nå fram till alla elever. Din undervisning präglas av kreativitet och engagemang som gör eleverna nyfikna och får lust att lära mer. Du arbetar lågaffektivt och har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du är nytänkande och hittar undervisningsmetoder som passar respektive elevs inlärningsstil vilket också utvecklar eleverna, verksamheten och dig själv. Du förväntas ha ett aktivt deltagande i det kollegiala lärandet och det är viktigt att du tycker om att samarbeta med andra, både inom ämnet och med andra kollegor såväl i arbetslaget som på enheten.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 2

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Viktoria Emvall
  • Enhetschef
  • 0470-43158

Fackliga företrädare

  • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB. Det finns alltså goda möjligheter att den typen av verksamhet du helst vill jobba med finns hos oss. Vi är i ett expansivt skede och har dessutom ett antal medarbetare som går i pension, vilket innebär att vi behöver rekrytera flera nya medarbetare. Vi tror att vi har något att erbjuda just dig!

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Resursenhetens uppdrag vilar på såväl nationella som lokala styrdokument och är en del av den ordinarie verksamheten. I resursenheten ska eleven utvecklas och ges mer individuella förutsättningar vad gäller kunskaper, färdigheter och socialt samspel i enlighet med gällande mål i styrdokumenten. Målen har sin utgångspunkt i skolans kunskapsuppdrag. Uppdraget blir att starta en förändringsprocess hos eleven i nära samarbete med hänvisningsskolan och familjen.

Vi behöver förstärka vår personalgrupp på resursenheten Sofieberg.