Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Lärare i praktisk-estetiska ämnen (musik slöjd hemkunskap idrott)

Som lärare arbetar du med att planera och genomföra undervisning enligt gällande läroplan. Du arbetar tillsammans med dina kollegor i arbetslag. Som lärare är du i de flesta fall ansvarig för en klass eller mentor för ett antal elever.

Vi söker lärare med olika ämnesbehörigheter då det är ett flertal skolor som behöver rekrytera. Ange därför noga i din ansökan om det är några särskilda årskurser eller ämnen som du är intresserad av och också om det är några särskilda enheter som du söker dig specifikt till.

Vi söker i nuläget:
- 6 lärare i musik, åk f-6 och åk 7-9 (Pär Lagerkvists skola, Torparskolan, Gemla skola, Östregårdskolan, Sandsbro skola, Elin Wägner/Bäckaslövskolan)
-1 lärare i idrott, åk 7-9 (Teleborg Centrumskola)
- 2 lärare i hemkunskap, åk 6-9 (Braås skola och Teleborg Centrumskola inkl grundsärskola)
- 2 lärare i textilslöjd (Furutåskolan och Braås skola)
- 3 lärare i trä- och metallslöjd, åk 3-9 och åk 3-6 (Braås skola, Gustavslundskolan, Öjaby skola)
-1 lärare, gärna i båda slöjdarterna till Elin Wägner skola

Fler vakanser kan tillkomma.

Mer information om våra olika enheter hittar du via följande länk: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Forskola--skola/Skola-6-16-ar/Grundskolor/

Är du lärare i musik? Besök gärna följande länk och se när Sandsbro skolas mellanstadieelever genomför sin årliga musikfestival i Växjö konserthus. https://www.youtube.com/watch?v=KHUCVWZVWss

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är examinerad lärare med behörighet för undervisning i aktuellt ämne och årskurs, gärna legitimerad. Även du som studerar till lärare eller du som har erfarenhet av att undervisa kan bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning som lärare krävs lärarlegitimation.

Du har en medveten tanke kring din roll som lärare och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett positivt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och har goda kunskaper i att möta elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du har god samarbetsförmåga, är öppen för ett kollegialt lärande, gillar att arbeta i team och är positiv till utveckling av verksamheten och dig själv.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde: 20170810
 • Antal platser: 10

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Tina Huldt
 • Personalspecialist
 • 0470-410 56
 • Jenny Torres
 • Personalspecialist
 • 0470- 41624

Fackliga företrädare

 • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB. Det finns alltså goda möjligheter att den typen av verksamhet du helst vill jobba med finns hos oss. Vi är i ett expansivt skede och öppnar nya förskolor och skolor och har dessutom ett antal medarbetare som går i pension, vilket innebär att vi behöver rekrytera flera nya medarbetare. Vi tror att vi har något att erbjuda just dig!

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Jobba-hos-oss/Vara-forvaltningar/Utbildningsforvaltningen/