Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Barnskötare och Förskoleresurser till Utbildningsförvaltningen

Vi söker dig som är en engagerad barnskötare och som ser det kollegiala lärandet som utvecklande. I arbetsuppgifterna ingår pedagogiskt arbete i barngrupp såväl inne som ute.

Du arbetar utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resterande arbetslag. Du förväntas följa vår värdegrund kring bemötande av barn, föräldrar och kollegor.

Som resurs i förskola arbetar du tillsammans med resterande arbetslag utifrån aktuella styrdokument. Huvudsakligt arbete i barngrupp med barns omsorg samt förberedelser, genomförande och efterarbete av de dagliga aktiviteter som utförs i barngrupp.

Vi söker till största del barnskötare men har även behov av att anställa ett antal förskoleresurser. Som behörig barnskötare är det i de flesta fall tillsvidareanställningar som erbjuds. Tjänsterna som förskoleresurs är tidsbegränsade.

Vi har flera enheter som behöver rekrytera barnskötare och förskoleresurser, både befintliga enheter och nya, så ange noga i din
ansökan om det är någon specifik inriktning eller några särskilda enheter som intresserar dig.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är behörig barnskötare.

Till tjänsterna som förskoleresurs är det ett krav att du har utbildning som motsvarar gymnasieutbildning. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med barn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du som söker har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke
- en medveten tanke kring din roll som pedagog.
- förmåga att arbeta strukturerat utifrån styrdokumenten
- förmåga att se varje barn utifrån barnets förutsättningar
- en positiv inställning till utveckling av verksamheten, barn och dig själv
- ett professionellt förhållningssätt
- ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten
- en varm och öppen personlighet, men även förmåga att sätta gränser

Du har god svenska i tal och skrift så att du kan kommunicera med barn, vårdnadshavare och kollegor.

Du är välkommen att kontakta angivna kontaktpersoner om du vill veta mer om tillgängliga tjänster.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: 10 augusti 2017
 • Antal platser: 20

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Tina Huldt
 • Personalspecialist
 • 0470-41056
 • Jenny Torres
 • Personalspecialist
 • 0470-41624

Fackliga företrädare

 • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB. Det finns alltså goda möjligheter att den typen av verksamhet du helst vill jobba med finns hos oss. Vi är i ett expansivt skede och har dessutom ett antal medarbetare som går i pension, vilket innebär att vi behöver rekrytera flera nya medarbetare. Vi tror att vi har något att erbjuda just dig!
Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Jobba-hos-oss/Vara-forvaltningar/Utbildningsforvaltningen/