Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Biträdande rektor till Norregårdskolan

Norregårdskolan är en 7-9-skola med ca 530 elever och 70 personal i norra delen av Växjö tätort. Skolan har fina lokaler och elevtalen beräknas öka de närmsta åren. Skolledningen på Norregårdskolan består idag av en rektor och en biträdande rektor, men teamet behöver utökas med ytterligare en biträdande rektor. Du kommer att ha ett ledningsansvar för personal, pedagogik, skolutveckling och verksamhetsfrågor. Vår slogan ”En skola i rörelse” innebär att vi hela tiden arbetar för att utveckla skolan och att vi alltid måste vara beredda att ändra organisation och arbetsformer om förutsättningarna ändras eller behoven så kräver.

Som biträdande rektor arbetar du i nära samarbete med rektor med att leda skolan mot verksamhetens mål: ”När du lämnar Norregårdskolan är du en problemlösande, kreativ och trygg individ som visar stor respekt och har förmåga att skapa värde för dig själv och andra” Skolans mål innebär för oss att vilja vara med och göra skillnad. Du behöver även dela elevsynen som innebär att alla elever ska känna sig delaktiga, det innebär att undervisningen måste anpassas efter de elever som går i klassen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad lärare och har erfarenhet. Det är meriterande att ha erfarenhet som skolledare eller utvecklingsledare, gärna med någon form av ledarskapsutbildning. Du har goda kunskaper i att möta elevers olika behov, har god lednings- och organisationsförmåga, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och är väl förtrogen med skolans styrdokument. Du arbetar från ett positivt förhållningssätt och har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat. Du är stresstålig, tycker om att samverka med olika aktörer och är skicklig på att möta föräldrar i svåra samtal. Andra viktiga förmågor är att tycka om utmaningar och vara lyhörd för förändringar. Vi söker dig som har starkt engagemang och intresse för att tillsammans med pedagogerna skapa de bästa förutsättningarna för våra elever.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde 2017-08-07, eller enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Medtag utbildningsbevis och eventuell legitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” samt "Belastningsregister 9§ (442.3) 1 st lagen".

Kontaktperson(er)

 • Mats Wahlsten
 • Rektor Norregårdskolan
 • 070-33 81 862
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Lärarförbundet
 • 0470-461 13
 • Detta är en e-postadress
 • Lärarnas Riksföbund
 • 0470 – 415 61
 • Detta är en e-postadress

Mer om arbetsplatsenX (Arbetsplatsens namn) tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Mer information om vår verksamhet hittar du på http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/