Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Lärare i fritidshem/fritidspedagog till Pilbäckskolan

Vi tror på varje barns förmåga, att med nyfikenhet och upptäckarglädje skaffa sig kunskap. Vi vill att varje barn skall få lära känna sig själv och sina möjligheter genom eget arbete, både enskilt och tillsammans. Vi vill att alla barn skall lära sig visa hänsyn då de uppträder som individer och gruppmedlemmar och därigenom själva få känna sig trygga i och utanför gruppen.

På Pilbäckskolan arbetar personalen i arbetslag där lärare med olika utbildning och kompetens ingår. Samarbetet mellan arbetslag och lärare gör att lärarna ser och möter eleverna i olika situationer och på så sätt får ett helhetsperspektiv kring eleven. All personal har ett gemensamt ansvar för elevernas lärande och utveckling.

Pilbäckskolans vision:
Eleverna känner trygghet och har lust att lära tillsammans med andra och till nytta för andra. Elevernas kreativitet, engagemang och nyfikenhet utvecklas kontinuerligt inom ramen för skoldagen och fritidshemmet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behöriget för fritidshem alternativt dig som har utbildning och examen som fritidspedagog.

Du har erfarenhet av undervisning i fritidsverksamheten. Du är väl insatt i skolans styrdokument, Lgr 11, och kan omsätta dem i praktiken. Som lärare i fritidshem ansvarar du tillsammans med andra lärare i fritidshem och övrig personal för fritidshemmet och utvecklingen av verksamheten där. Det kan även bli aktuellt att du arbetar i skolan under skoldagen. Du arbetar på ett medvetet sätt för att stimulera och väcka elevernas nyfikenhet och lust att lära och lyfta fram deras olika förmågor

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Egenskaper som vi värdesätter är samarbetsförmåga, flexibilitet och initiativförmåga. Vi värdesätter också att du är social och har lätt för att skapa bra relationer till föräldrar och kollegor.

Vi vill att du ska vara intresserad av att driva skolutveckling tillsammans med kollegor och rektor.

Välkommen med din ansökan redan idag då vi kommer att arbeta löpande med intervjuer och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: 20170201
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Agneta Johansson
  • Rektor Pilbäckskolan
  • 0470–418 08

Fackliga företrädare

  • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Pilbäckskolan tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 16 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Pilbäckskolan
Pilbäckskolan har ca 390 elever och är belägen nära Växjö centrum men ändå omgiven av skog och lummig grönska. På skolan samarbetar förskoleklass, grundskola och fritidshem i ett helhetsperspektiv. Eleverna är fördelade på 15 klasser från förskoleklass till åk 6, och skolan är organiserad i två arbetsenheter F-6. Inom varje arbetsenhet finns två arbetslag, F-3 och 4-6. Arbetslagen är basen i verksamheten där det direkta arbetet med eleverna planeras.
Pilbäckskolan är en skola där elever känner lust att lära, har goda kunskaper och bryr sig om varandra. En viktig uppgift för skolan är att ge överblick och sammanhang. Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idéer och lösa problem. Eleverna ska få möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla sin förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/