Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Specialärare/specialpedagog till Fagrabäckskolan

Nu har vi behov av en speciallärare på 100 % till Fagrabäckskolan där du kommer att stötta elever med särskilda behov/funktionsnedsättningar, framförallt inkluderande i klass men även enskilt. Du kommer att tillhöra ett av skolans arbetslag och mentorskap ingår i dina arbetsuppgifter.

Arbetet innebär undervisning av elever med särskilda behov/funktionsnedsättningar. I uppdraget ingår att följa upp elevernas utveckling och att ha täta kontakter med vårdnadshavare.

Som person behöver du kunna bygga upp relationer med elever och vara flexibel och strukturerad. Elevernas utveckling är det vi har i fokus och för att nå framgång är det viktigt att vara lösningsfokuserad.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarlegitimation som speciallärare.

Vi ser det som viktigt att du kan arbete både i team och självständigt. Du har en god samarbetsförmåga då det krävs att du kan samarbeta med kollegor inom och utanför din profession, eventuella externa parter och vårdnadshavare. Det är vidare viktigt att du i din profession tar ansvar för ditt eget arbete och att du är självgående inom alla bitar som ingår i ditt uppdrag.

God kommunikation- du har förmågan att kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du kan förmedla ett budskap på ett ödmjukt men tydligt sätt och du kan väcka engagemang.

Lyhördhet- du har förmågan att lyssna in de barn/elever/personer du kommer i kontakt med och anpassar ditt arbetssätt efter deras olika behov

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 10 augusti eller enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 2

Ansökan

OBS: Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt!

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Robert Eriksson
  • Rektor, Fagrabäckskolan
  • 0470-41695

Fackliga företrädare

  • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga
19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning så som Reggio Emilia, musik eller IB.

Fagrabäckskolan är en 7-9-skola som ligger i de centrala delarna av Växjö. Här kommer nästa läsår att gå cirka 700 elever och ungefär 170 av dessa går på skolans naturvetenskapliga och tekniska inriktning, NoT, som är förlagd på Teknikum. I de utvärderingar som bildar underlag för vårt systematiska kvalitetsarbete ger elever, föräldrar och personal högt betyg till Fagrabäckskolan vad gäller såväl trivsel som kunskaper.

Vår gemensamma målsättning är:
Elever som lämnar Fagrabäckskolan kännetecknas av kreativitet, ansvarstagande och självtillit. Fagrabäckskolan präglas av delaktighet och ansvar för vår gemensamma trygghet och miljö.

Alla på skolan är medskapare av sitt eget och andras lärande och utmanar sig själva för att möta framtiden i en föränderlig värld.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/