Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Omsorgsassistent till Toftagården

Kom och jobba hos oss i boende med stöd och service enligt LSS.
Som omsorgsassistent ingår du i en personalgrupp som arbetar dag, kväll och helg. Arbetet innebär att du utifrån en individuellt utformad genomförandeplan ger stöd, service och omvårdnad till 8 personer i deras lägenheter. Du hjälper till med omvårdnad, fritidsaktiviteter, sjukgymnastik, och hushållsarbete, men du får även vara kreativ och flexibel då dagens planerade innehåll kan variera och ändras snabbt.

Du får möta en annan människa som behöver ditt engagemang för att må gott i samvaro med andra människor. Du får använda din flexibilitet, idérikedom och du får hoppa mellan olika händelser, kvickt få ”tänka om” ibland. Du får vara delaktig i andra människors liv, och samtidigt kunna påverka ditt eget arbete till viss grad. Du får ge andra livskvalité, god och nära omvårdnad och trygghet, och du får själv möjlighet att utvecklas som person i ödmjuka möten med andra. Personerna som bor på boendet har grav utvecklingsstörning, stora omvårdnadsbehov och i behov av mycket hjälpmedel. Personer med epilepsi, demensutveckling och i palliativ vård förekommer i vår verksamhet. Vi arbetar därför nära sjuksköterska och rehabteam med olika former av HSL-insatser.

Bokning av turer görs i Time Care Pool, vilket ger dig möjlighet att påverka din arbetstidsförläggning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på Toftagården med tillträde efter sommaren.

Kvalifikationer

I arbetet ingår omvårdnadsarbete som kräver att du har godkänd utbildning som undersköterska eller omsorgsassistent, eller motsvarande utbildning.
Det är önskvärt att du har kunskap om olika begåvningsnivåer, autism, grav utvecklingsstörning och fysiska funktionshinder. Vana av detta, somatik, vård i livets slut och epilepsi är meriterande. Arbetet kräver att du är ansvarskännande, engagerad och har god samarbetsförmåga. Du behöver ha ett positivt tänkande, och ett lugnt och tryggt arbetssätt.
Viss datavana behövs då dokumentation ingår i arbetet.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid / deltid
 • Tillträde: 1 augusti 2017 eller enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Ansökan

Innan anställningsavtal tecknas för arbete inom omsorgsverksamheterna ska sökande uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Omsorgsförvaltningen
Malin Kyander
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

Vänligen uppge referensnummer på ansökan.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Jenny Larsson
 • Enhetschef
 • 0470-79 62 70

Fackliga företrädare

 • Kommunal Sydost
 • Arbetsplatsombud Leif Thörn
 • 0470-79 62 70

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vi arbetar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, genomför jobbet på bästa sätt och ser behoven i samhället. Vi möter både medborgare och medarbetare med respekt.

Omsorgsförvaltningen har cirka 2 300 anställda inom bland annat hemvård, äldreboende, personlig assistans, boendestöd, boende för personer med funktionsnedsättning, daglig verksamhet samt hemsjukvård.

I förvaltningen arbetar vi med det gemensamma målet att ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med detta behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och vill vara med och utveckla verksamheten.

Hos oss får du ett meningsfullt och omväxlande arbete där du bidrar till andra människors välbefinnande och livskvalitet. Du är viktig och gör skillnad för andra människor varje dag. I jobbet får du ta eget ansvar och även lösa uppgifter tillsammans med dina kollegor. Vi erbjuder dig kompetensutveckling och möjlighet att utvecklas i ditt yrke.