Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Systemägare lärplattform till utbildningsförvaltningen

Som systemägare hos oss kommer du att arbeta med att verkställa utbildningsförvaltningens mål, att med en hållbar utbildning 1-20 år, öka måluppfyllelsen för alla barn och elever i Växjö kommun.

Utbildningsförvaltningen satsar på att skapa en digital lärandemiljö som främjar barn och elevers utveckling och som skapar förutsättningar för lärare och andra personalkategorier att utföra sitt arbete på bästa sätt. Ditt uppdrag är dels att från verksamhetens perspektiv säkerställa förvaltning och vidareutveckling av den nyligen introducerade lärplattformen, dels att bevaka och driva den fortsatta digitaliseringen inom det pedagogiska området. Du blir den sammanhållande länken som tar ansvar för att säkerställa den lärande processens olika delkomponenter som spänner från pedagogik till teknik.

Det innebär bland annat att du ska:
- Planera och genomföra kompetensutvecklingsinsatser, primärt gällande området digitalisering för personal inom alla våra verksamhetsområden.
- Fånga och beskriva verksamhetens behov kopplat till vidareutveckling av den digitala lärmiljön.
- Planera och prioritera behoven i en förvaltnings- och verkställighetsplan.
- Analysera verksamhetens behov inom området och rekommendera lösningar.
- Skapa beslutsunderlag där behovsanalysen sammanvägs med finansiella aspekter.

Att driva förändringsarbete och skapa förutsättningar för kompetensutvecklingsinsatser för olika personalkategorier inom utbildningsförvaltningen är en självklarhet. Vårt arbete och vårt uppdrag vilar på en vetenskaplig grund där dina erfarenheter och din kompetens är betydelsefull för att skapa ett hållbart resultat.

Du kommer att tillhöra förvaltningskontoret, avdelningen för utveckling och kommunikation. Avdelningen ansvarar för att samordna, styra och stödja verksamheten och dess processer.

Du kommer att jobba i nära samarbete med andra medarbetare i kommunen som arbetar med digitalisering av förskola och skola.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen och som har arbetat några år som IT-pedagog eller i motsvarande roll. Under din karriär har du byggt på din erfarenhet av förändringsarbete genom ledande positioner inom projekt där slutresultatet direkt eller indirekt haft en organisatorisk påverkan. I din tidigare roll som IT-pedagog har du varit aktivt involverad i omfattande kompetensutvecklingsinsatser kopplat till införande av nya IT-lösningar. Du har god erfarenhet inom produktion av utbildningsmaterial och känner dig trygg i rollen som seminarieledare.

Som person drivs du av ett intresse för vår verksamhet och kan bidra till förbättring av denna genom digitalisering. Du kan se helheter, genomföra och på ett tydligt sätt dokumentera analyser samt arbeta med problemlösning. Du utgår ifrån verksamhetens behov och är mån om ett gott samarbete med de personer du kommer i kontakt med. Genom din goda kommunikativa förmåga i tal och skrift kan du förmedla och presentera information och material till olika målgrupper. Du är självgående, strukturerad och ansvarstagande och upplever förtrogenhet med Växjö kommuns värdegrund.

Du har förmågan att inspirera och väcka intresse för mål och visioner och du vill arbeta på en arbetsplats där du gör skillnad för våra barn och elever.

Meriterande: kommunal eller regional erfarenhet samt samverkan med andra samhällsaktörer.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Ansökan

OBS: Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Stefan Lindskog
  • Verksamhetsutvecklare
  • 0731-53 63 72

Fackliga företrädare

  • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Utbildningsförvaltningen har cirka 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Förvaltningen ansvarar för cirka 19 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse!

Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra! Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Tillsammans med ett tiotal medarbetare i den nystartade avdelningen för utveckling och kommunikation skapar vi förutsättningar för att Växjö skall bli en ledande skolkommun i Sverige, vilket innebär en hållbar utbildning för alla barn och elever 1-20 år.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se