Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Engagerad personlig assistent och kollega

Som personlig assistent får du möjlighet att vara delaktig i och berika en annan persons liv. Du arbetar i omsorgstagarens hem där du hjälper omsorgstagaren utifrån dennes individuella behov. Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt samt är lyhörd och flexibel inför omsorgstagarens behov och önskemål. Detta eftersom personlig assistans syftar till att stärka omsorgstagarens möjlighet att leva ett självständigt och oberoende liv.

Arbetet innebär personlig assistans åt en medelålders man med diagnosen autism. I arbetet är det viktigt att kunna läsa av omsorgstagarens dagsform och vara flexibel i att forma och anpassa dagen utifrån det. Vidare kräver arbetet omsorg och omvårdnad och är till viss del fysiskt tungt. Arbetet som personlig assistent utförs i ett team där samarbete och flexibilitet gentemot sina kollegor är en viktig del. Förutom samarbete i teamet runt omsorgstagaren ingår du också i ett större arbetslag på huset där samarbete mellan teamen är en viktig del av arbetet. Arbetstiden är förlagd dag, kväll, helg samt journatt. Nattetid ansvarar du även för fyra andra omsorgstagare som bor intill.

Tjänsten är ett längre vikariat till våren 2018 med möjlighet till förlängning i omsorgsförvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, öppen och har en god samarbetsförmåga. Du ska vara engagerad i omsorgstagarens fritid och fritidsaktiviteter. Aktiviteter så som att bada med omsorgstagaren kan ingå i arbetet. Du ska också ta ansvar för alla delar som ingår i omsorgstagarens hemliv. Vidare ska du ha godkänd utbildning från omvårdnadsprogrammet eller motsvarande, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten t ex beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 21 augusti eller enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Innan anställningsavtal tecknas för arbete inom omsorgsverksamheterna ska sökande uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Omsorgsförvaltningen
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

Vänligen uppge referensnummer på ansökan.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Emelie Hamnell
  • Enhetschef
  • 0470-439 65

Fackliga företrädare

  • Kommunal Sydost
  • 0470-415 68

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag som ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns där du bor, till exempel förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg. Vår värdegrund förenar oss alla:

• Vi möter alla med respekt
• Vi kan jobbet
• Vi gör verksamheten bättre
• Vi skapar en hållbar framtid

I omsorgsförvaltningen är vi cirka 2 000 kollegor som jobbar för att ge bästa möjliga omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård.

Vi ska ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med det behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och drivs av att utveckla verksamheten. Är det du? Sök tjänsten nu!