Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Biträdande rektor till Ljungfälleskolan

Som biträdande rektor kommer du tillsammans med rektor att ha ett ledningsansvar för personal, budget och verksamhetsfrågor. Tillsammans med rektor och ledningsgrupp är du med och utvecklar skolan.

Trygghet och arbetsro är viktigt för oss vilket gör att du arbetar aktivt med att skapa goda relationer, god arbetsmiljö och vi-känsla. Du bidrar också till en god föräldrasamverkan.

Din närmsta chef är områdeschefen för södra området och som skolledare ingår du i ett ledningsteam för södra området, där du bidrar aktivt med både dina kunskaper och ditt eget lärande.

Du kommer att ha tillgång till stödfunktioner såsom administratörer och samordnare som avlastar med arbetsuppgifter, vilket ger förutsättningar för att kunna prioritera det pedagogiska ledarskapet. Som ny skolledare hos oss får du också en mentor.

Ljungfälleskolans skolledarteam har driv och engagemang och är du en person som vågar utmana, har idéer och drivkraften att förändra, då är vi skolan för dig! Du gör skillnad!

Kvalifikationer

För att vara aktuell för anställning krävs det att du har pedagogisk utbildning på högskolenivå och flerårig erfarenhet av pedagogiskt arbete.
Din utbildning och erfarenhet bedöms enligt de krav som skollagen ställer för anställning av rektor

Erfarenhet av en ledande befattning är meriterande. Du har god insikt och erfarenhet av skolans, förskoleklassens och fritidshemmets styrdokument och det systematiska kvalitetsarbete som följer av detta.
Du är en optimistisk och engagerad ledare som på ett självklart sätt coachar dina medarbetare och tydligt kommunicerar med alla intressenter. Att förbättra verksamheten och utveckla medarbetarna är viktiga frågor för dig. Du är en självsäker, aktiv och driven person som når mål tillsammans med medarbetarna.

Som skolledare inom södra området har du möjlighet att bidra till utveckling både av arbetsgrupp och av verksamhet. Därför är det viktigt att du gillar att arbeta tillsammans med andra och att du är en tydlig, men lyhörd ledare.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Henrick Caesar
  • Områdeschef
  • 0470-79 60 79

Fackliga företrädare

  • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Ljungfälleskolan tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Ljungfälleskolan har 350 elever där rektor arbetar i team med sin biträdande rektor, på skolan finns administratör/samordnare och skolsköterska. På Ljungfälleskolan håller vi en hög pedagogisk kvalitet genom att vara aktivt kommunikativa, tydliga och synliga. På vår skola sätter vi kunskap i centrum och i vår profession söker vi ny kunskap, arbetar mot uppsatta mål, reflekterar och analyserar våra resultat.

Ljungfälleskolan är en del av södra området som inkluderar 7 grundskolor, 14 förskolor samt grund – och gymnasiesärskola. Vi har cirka 2200 barn och elever och cirka 550 medarbetare anställda i området.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/