Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Vikariat Syn- och hörselinstruktör

Vi har i dag en syn- och hörselinstruktör som kommer att vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie. I vår verksamhet Kommunrehab ingår utöver syn- och hörselinstruktör även arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietist samt personal vid Dagrehabilitering och Hjälpmedelsverksamhet. Syn- och hörselinstruktör har funnits i förvaltningen sedan 1980-talet.
Som syn- och hörselinstruktör kommer du hem till omsorgstagaren och ger råd och tips för att vardagen ska fungera så bra som möjligt. Din uppgift är att ge hjälp till självhjälp och instruera i att på egen hand klara vardagens göromål i bostaden samt förflyttning inomhus och utomhus. Träning av patienten i att använda olika hjälpmedel inom syn- och hörselområdet. Ge information om samhällsservice, kurser, föreningar och aktiviteter samarbeta med Region Kronobergs syn- och hörselverksamheter. Hos oss finns det goda möjligheter till kompetensutveckling. Inom Kommunrehab finns flera olika verksamhetsområden, vilket ger goda möjligheter till att utvecklas i yrkesrollen.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara utbildad syn- och hörselinstruktör på folkhögskola eller motsvarande. Du bör ha god förmåga att ”ta” människor och ha ett gott bemötande. Du har intresse av att informera och utbilda personalgrupper inom syn- och hörselområdet.
Det är viktigt att du är ansvarstagande, har god förmåga att arbeta självständigt samt är bra på att planera och organisera.

Det är önskvärt men inte ett krav att du är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Antal platser: 1

Ansökan

Innan anställningsavtal tecknas för arbete inom omsorgsverksamheterna ska sökande uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Omsorgsförvaltningen
Jenny Gustafsson
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

Vänligen uppge referensnummer på ansökan.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Ulf Gustafsson
  • Avdelningschef Kommunrehab
  • 0470-411 06

Fackliga företrädare

  • Vision
  • 0470-41 000 (vxl)

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vi arbetar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, genomför jobbet på bästa sätt och ser behoven i samhället. Vi möter både medborgare och medarbetare med respekt.

Omsorgsförvaltningen har cirka 2 300 anställda inom bland annat hemvård, äldreboende, personlig assistans, boendestöd, boende för personer med funktionsnedsättning, daglig verksamhet samt hemsjukvård.

I förvaltningen arbetar vi med det gemensamma målet att ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med detta behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och vill vara med och utveckla verksamheten.

Hos oss får du ett meningsfullt och omväxlande arbete där du bidrar till andra människors välbefinnande och livskvalitet. Du är viktig och gör skillnad för andra människor varje dag. I jobbet får du ta eget ansvar och även lösa uppgifter tillsammans med dina kollegor. Vi erbjuder dig kompetensutveckling och möjlighet att utvecklas i ditt yrke.