Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Socialsekreterare till Rehabteamet

Som socialsekreterare i Rehabteamet har du till uppgift att handlägga ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL). Arbetet bygger på att bistå människor på vägen till egen försörjning. Teamets arbetssätt bygger på en helhetssyn och samverkan mellan olika professioner för att hitta individanpassade lösningar.
Samverkan sker på olika nivåer där mycket av arbetet sker tillsammans med både interna och externa aktörer.

I rehabteamet arbetar vi främst med personer, som har psykisk/fysisk ohälsa och/eller missbruksproblematik och som har behov av ekonomiskt bistånd. Som socialsekreterare i rehabteamet arbetar du både med motiverande insatser och myndighetsutövning/handläggning av ekonomiskt bistånd för personer med rehabiliteringsbehov. Du ser helheten, arbetar motiverande och med ett coachande förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller examen inom IKM/behandlingspedagogik med socialrätt och kunskap om gällande lagstiftning. Du har erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen (SoL).

Kompetens/erfarenhet av rehabiliteringsfrågor inom psykisk /fysisk ohälsa och missbruk är meriterande och vi ser gärna att du har intresse av olika kulturer. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och grundläggande datorkunskaper.

Eftersom arbetet innebär kontakter med både interna och externa aktörer behöver du ha god samarbetsförmåga, respektfullt bemötande, ha lätt för att skapa relationer och förmåga att få människor att känna sig värdefulla. Det är därför viktigt att du som person är lösningsfokuserad, lyhörd, flexibel och ansvarstagande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde : Snarast
 • Antal platser: 2

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Kontaktperson(er)

 • Åsa Keutel, enhetschef
 • 0470-79 63 05
 • Detta är en e-postadress
 • Maria Karlsson, områdeschef
 • 0470-419 48
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Fackliga företräderare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-41 000

Mer om arbetsplatsen

Arbete och välfärds avdelning Arbete och lärande – avdelningen för full sysselsättning -, har cirka 200 medarbetare och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där arbetsmarknads-, utbildnings-, bistånds- och integrationsfrågor möts och hanteras. Avdelningen består av tre områden: medborgarservice och integration, arbete och vuxenutbildning samt myndighet och rehab.

Hos oss arbetar du i team med kollegor där du också får ett stort eget ansvar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete där du ständigt utvecklas och ges möjlighet till kompetensutveckling.