Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Utbildningsförvaltningen söker timvikarier till förskola och fritidshem

Växjö kommun växer och vi söker inför hösten 2017 flera engagerade timvikarier som vill arbeta i våra förskolor, förskoleklasser och fritidshem.

Vi erbjuder dig ett flexibelt arbete där du själv bestämmer när du vill vara tillgänglig för jobb. Vikariatens längd kan variera eftersom det styrs av behovet i våra verksamheter och kan vara mellan en dag upp till två veckor i en sammanhängande period.

Att vara timvikarie innebär;
- Att du ersätter ordinarie personal vid frånvaro.
- Att du blir kontaktad via sms angående korttidsvikariat, vilket innebär att många kontakter sker med kort varsel, ofta samma dag som behovet gäller.
- Att din arbetstid är enligt överenskommelse utifrån verksamhetens behov och dina önskemål.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har behörig utbildning men även dig som läser pedagogisk utbildning eller har erfarenhet och intresse för vår verksamhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga.

Du har:
- En fullgjord gymnasieutbildning eller en utbildning som vi bedömer likvärdig.
- Klarat svenska på grundskolenivå motsvarande grund SAS. Det krävs goda kunskaper i det svenska språket för att kunna kommunicera med barn, elever, personal och föräldrar.

Vi vill att du:
- Har ett positivt förhållningssätt och ett trevligt bemötande.
- Är engagerad och ansvarstagande.
- Har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta på många olika arbetsplatser, samt har lätt för att anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner.

Vi förväntar oss att du:
- Med kort varsel kan ta arbete på olika arbetsplatser inom Växjö kommun.
- Har möjlighet att arbeta minst 50% som timvikarie, undantaget är om du studerar.
- Har tillgång till mobil och/eller dator för att aktivt kunna lägga schema i vårt system.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du som vikarie är en god företrädare för Växjö kommun.

Urval sker löpande och blir det aktuellt kommer vi kontakta dig för en intervju via mail.

I vår verksamhet måste du visa upp två olika utdrag från belastningsregistret innan du kan anställas. Registerutdragen ska lämnas i obrutna kuvert. De utdrag du ska beställa är:

- Skola eller barnomsorg (442.5) Länk: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/registerutdrag-arbeta-inom-skola-forskola/

- Belastningsregister 9§ (442.3) 1 st lagen. Länk: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/Kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Obs! - det tar cirka två veckor att få utdragen, så beställ i god tid.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Timavlönad
 • Tillträde: Rekryteringen sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 50

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Vikarieförmedlingen
 • Utbildningsförvaltningen
 • 0470-41000
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Vikarieförmedlingen tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/