Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Systemtekniker

Till vår driftsida söker vi nu en senior systemtekniker. Du kommer att arbeta i vår gruppering IT-operations som ansvarar för vidmakthållandet av infrastruktur, system, nätverk, leveranssystem, klient, säkerhet, identitet och applikationsdrift. Vi arbetar processorienterat utifrån ITILs huvudprocesser och använder System Center som primärt verktyg för konfiguration, övervakning och ärendehantering. Med en ny virtualiseringsmiljö på väg in i Hyper-V erbjuder vi en modern och spännande teknisk miljö för dig att utveckla dina tidigare erfarenheter och kompetens ännu mer.

Vi arbetar strukturerat med tydliga målbilder och deltar löpande i stora tekniska förändringsprojekt. Varje systemtekniker hos oss förväntas ta ett stort eget ansvar och ständigt ta initiativ till nya förbättringar i vår leverans. Driften av verksamhetssystemen sker i dialog med koncernens verksamhet utifrån vår systemförvaltningsmodell tillsammans med tjänsteansvariga i vår Service Management grupp.

Till vårt stöd har vi vår vassa första linje i Servicedesk som fungerar som Single Point of Contact och ett Back Office som andra linje. En stark grupp av arkitekter och projektledare omvandlar nya behov hos verksamheten till nya tekniska lösningar som du är med och implementerar i vår Releaseprocess.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är senior systemtekniker med stor ansvarskänsla för den gemensamma leveransen till vår verksamhet. Du arbetar obehindrat utifrån, och med erfarenhet av, ITIL-processerna Release, Change, Incident, Service Request och Problem Management. På ett initiativtagande och självgående sätt planerar, samordnar, genomför och dokumenterar du förändringar i vårt IT-landskap. Du ansvarar tillsammans med kollegorna för att drift och felsökning av vår infrastruktur/system sker till avtalade servicenivåer.

Tekniskt har du goda kunskaper om och gedigen erfarenhet av att arbeta med drift av infrastruktur/system som är Microsoftbaserad med stöd av Microsoft System Center i större skala. Microsoft System Center är en stor del av vårt dagliga arbete för övervakning, automatisering och hantering av vår drift. Du ska också ha specialistkunskap i några av följande områden såsom Skype, Sharepoint, Certifikat, PKI, SQL, Exchange, AD, Hyper-V, MIM, IIS, WAP/ADFS, NetApp, Direct Access, Firewall.

Du är en person som har god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt. Du har erfarenhet av att samverka med externa konsulter och att arbeta i större projekt. Det är meriterande om du själv framgångsrikt lett projekt.

Växjö kommun är en arbetsplats där vi strävar efter att spegla samhället omkring oss och vi ser därför gärna sökanden från alla delar av samhället som kan ge avdelningen en bred mångfald i alla avseenden.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Antal platser: 1

Ansökan

OBS! Urval sker löpande.
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten kan även besvaras av rekryteringskonsult Jenny Järgren, tel 0470-74 55 95 eller Detta är en e-postadress

Kontaktperson(er)

 • Pär Igevik
 • Gruppchef IT-operations
 • 0470-411 84
 • 070 991 2091
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

IT-enheten är idag en av de största IT-organisationerna i Kronoberg. Vi är 47 medarbetare som ansvarar för drift, utveckling, underhåll och support av kommunens gemensamma IT-miljö. Med ansvar för 13 500 datorarbetsplatser, drygt 400 Windows-servrar, över 200 verksamhetssystem och 387 fysiska platser sammanknutna i vårt fibernätverk har vi en komplex och utmanande teknisk miljö. Tillsammans med WexNet, som sköter vårt nät, stöttar vi hela kommunkoncernens verksamhet med förstklassig IT. Vi samverkar aktivt med IT-enheterna i Lessebo och Tingsryds kommun.

I Växjö kommun möter vi alla med respekt, vi är duktiga på det vi gör, vi jobbar aktivt för att hela tiden göra verksamheten bättre och tillsammans skapar vi en hållbar framtid för våra invånare, medarbetare och framtidare.