Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Sjuksköterskor sommaren 2017

Är du en engagerad sjuksköterska som gillar att lära dig nya saker och har ett genuint intresse för människor? Då tycker vi att du ska söka dig till oss i sommar!

Som sjuksköterska i Omsorgsförvaltningen planerar och leder du omvårdnadsarbetet inom ditt ansvarsområde utifrån fastställda mål och riktlinjer. Du möter våra omsorgstagare i både ordinärt och särskilt boende och det finns goda möjligheter att få erfarenhet inom ett antal olika inriktningar såsom avancerad hemsjukvård, palliativ vård, psykiatri och demensvård.

I dina arbetsuppgifter ingår omvårdnad, PAS-ansvar, team-träffar, bedömningar och dokumentation av hälso- och sjukvårdsfrågor. Du kommer att delegera och handleda personal, samt vara en viktig del i samarbetet med anhöriga, sjukgymnast, arbetsterapeut, handläggare, enhetschef och externa kontakter såsom landsting, privata vårdgivare och läkare. Du har stora möjligheter att själv planera, organisera och strukturera din dag.

Vi erbjuder dig jobb redan under våren och vi utformar ett individuellt introduktionsprogram med möjlighet till en lång bredvidgång, allt anpassat utifrån din erfarenhet och för att stärka dig i din profession. Som sommarvikarie hos oss har du goda chanser att få nya vikariat eller tillsvidareanställning.

Din arbetstid kommer att vara förlagd till dagtid, samt var 6:e alternativt var 8:e helg. Det finns också möjlighet att arbeta i vår Kvälls-nattpatrull, där du har ett förmånligt avtal som innebär stor möjlighet att påverka när du vill arbeta (ett arbetstidmått på 32,7 timmar per vecka och flextidsavtal). Vi vill att du ska få en bra arbetsmiljö med goda arbets- och lönevillkor.

Om du känner behov av att vara lite ledig så ser vi till att du får ett par veckors semester i början eller slutet av sommaren.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, har datavana och goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. För att arbeta hos oss behöver du ha körkort.

Du ska på ett pedagogiskt sätt kunna utbilda och handleda omvårdnadspersonalen och samarbeta med andra professioner som finns kring våra omsorgstagare.

Du ska ha förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer till alla våra omsorgstagare, anhöriga och medarbetare.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid / deltid
 • Antal platser: 15

Ansökan

Innan anställningsavtal tecknas för arbete inom omsorgsverksamheterna ska sökande uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Omsorgsförvaltningen
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

Vänligen uppge referensnummer på ansökan.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Louise Bertilsson
 • Avdelningschef
 • 0470-79 67 68
 • Johan Dahl
 • Enhetschef
 • 070-532 16 12
 • Helena Ilbratt
 • Enhetschef
 • 0470-79 62 09
 • Marina Brolin
 • Enhetschef
 • 0470-79 67 69

Fackliga företrädare

 • Vårdförbundet
 • 0470-76 24 30

Mer om arbetsplatsenVäxjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vi arbetar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, genomför jobbet på bästa sätt och ser behoven i samhället. Vi möter både medborgare och medarbetare med respekt.

Omsorgsförvaltningen har cirka 2 000 anställda inom bland annat hemvård, äldreboende, personlig assistans, boendestöd, boende för personer med funktionsnedsättning, daglig verksamhet samt hemsjukvård.

I förvaltningen arbetar vi med det gemensamma målet att ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med detta behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och vill vara med och utveckla verksamheten.

Hos oss får du ett meningsfullt och omväxlande arbete där du bidrar till andra människors välbefinnande och livskvalitet. Du är viktig och gör skillnad för andra människor varje dag. I jobbet får du ta eget ansvar och även lösa uppgifter tillsammans med dina kollegor. Vi erbjuder dig kompetensutveckling och möjlighet att utvecklas i ditt yrke.