Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Socialsekreterare med samordningsansvar för Våld i nära relationer

Som socialsekreterare med samordningsansvar i Boendeenheten, med inriktning mot Våld i nära relationer (ViR) och brottsoffer har du till uppgift att handlägga ansökningar om stöd och skydd för personer utsatta för våld, enligt Socialtjänstlagen (SoL). Arbetet bygger på att förstå och möta våldsutsatta personer, ha kunskap om attityder och värderingar kring våldsproblematiken samt kunskaper kring grupper med särskild sårbarhet. Teamets arbetssätt bygger på en helhetssyn och samverkan mellan olika professioner för att hitta individanpassade lösningar.
Samverkan sker på olika nivåer där mycket av arbetet sker tillsammans med både interna och externa aktörer.
Som samordnare har du ett övergripande ansvar för det dagliga arbetet kring ViR. Du handleder och fördelar arbetet i arbetsgruppen och representerar kommunen i samverkansgrupper inom det berörda området.
I Boendeenheten med inriktning mot ViR möter vi personer med olika bakgrund, funktionsvariationer, missbruk eller beroendeproblematik. Som socialsekreterare i Boendeenheten inriktning mot ViR ser du helheten, arbetar motiverande och stödjande med handläggning/myndighetsutövning av insatser till skydd och stöd för den brottsutsatta.

I arbetet ingår även att man skall vara behjälplig kring de dagliga arbetet i Boendeenheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig examen med socialrätt och kunskap om gällande lagstiftning. Du har god erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen (SoL).

Kompetens/erfarenhet av arbete kring våld i nära relationer och kunna omsätta dessa kunskaper i det praktiska arbetet. Utbildning och erfarenhet i att använda riskbedömningsinstrumenten Sara, SAM och Patriark. Utbildning inom området mäns våld mot kvinnor samt hedersrelaterat våld. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Eftersom arbetet innebär kontakter med både interna och externa aktörer behöver du ha god samarbetsförmåga, respektfullt bemötande, ha lätt för att skapa relationer och förmåga att få människor att känna sig trygga. Det är därför viktigt att du som person är lösningsfokuserad, lyhörd, flexibel och ansvarstagande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Anställning tom 2018-12-31 med möjlighet till tillsvidareanställning.
 • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Kontaktperson(er)

 • Thomas Augustsson
 • Enhetschef
 • 0470-43957

Fackliga företrädare

 • Jonas Nilsson
 • Akademikerförbundet SSR
 • 0470-431 19
 • Detta är en e-postadress
 • Ulf Elm, Vision
 • 0470-415 64
 • Detta är en e-postadress

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem helägda bolag. Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och ser behoven i samhället. Vi möter både medborgare och medarbetare med respekt.

Arbete och välfärd ansvarar för områdena arbetsmarknad och sysselsättning, försörjningsstöd, vuxenutbildning, integration, flyktingmottagning inkl. ensamkommande flyktingungdomar, individ- och familjeomsorg, familjerätt, stöd till personer med funktionsnedsättning, budget- och skuldrådgivning samt alkoholhandläggning.

Hos oss arbetar du i team med kollegor och med chefsstöd, men har också i arbetet eget ansvar. Vi erbjuder bland annat kompetensutveckling och kontinuerlig handledning till dig som anställd.