Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Omsorgsassistent till bostad med särskild service

Kom och jobba hos oss i boende med stöd och service enligt LSS.
Som omsorgsassistent hos oss ingår du i en personalgrupp som arbetar dag, kväll och helg. Arbetet innebär att du utifrån en individuellt utformad genomförandeplan ger stöd, service och omvårdnad till 4-5 personer i deras lägenheter. Du hjälper till med omfattande omvårdnad, fritidsaktiviteter, sjukgymnastik, matlagning och hushållsarbete men du får även vara kreativ och flexibel - då dagens planerade innehåll kan variera och ändras snabbt. Du får möta en annan människa som behöver ditt engagemang för att må gott i samvaro med andra människor. Du får använda din flexibilitet, idérikedom och du får hoppa mellan olika händelser, kvickt få ”tänka om” ibland. Du får vara delaktig i andra människors liv, och samtidigt kunna påverka ditt eget arbete till viss grad. Du får ge andra livskvalité, god och nära omvårdnad och trygghet samt själv ges möjlighet att utvecklas som person i ödmjuka möten med andra.

Personerna som bor på boendet har grav utvecklingsstörning, stora omvårdnadsbehov och i behov av mycket hjälpmedel. Personer med epilepsi, sondmatning, demensutveckling och i palliativ vård förekommer i vår verksamhet. Vi arbetar därför nära sjuksköterska och rehabteam med olika former av HSL-insatser.

Vi går under hösten in i Time Care Plan, vilket ger dig möjlighet att påverka din arbetstidsförläggning. Vi söker en medarbetare till en tillsvidaretjänst som omfattar 80 % schemalagd tid med möjlighet att arbeta mer, med resterande procent i bemanning. Vi har även behov av vikarier till längre vikariat.

Kvalifikationer

I arbetet ingår omvårdnadsarbete som kräver att du har godkänd utbildning som undersköterska eller omsorgsassistent, eller motsvarande utbildning.
Det är önskvärt att du har kunskap om olika begåvningsnivåer, autism, grav utvecklingsstörning och fysiska funktionshinder. Vana av detta, somatik, vård i livets slut och epilepsi är meriterande. Arbetet kräver att du är ansvarskännande, engagerad och har god samarbetsförmåga. Du behöver ha ett positivt tänkande, och ett lugnt och tryggt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Viss datavana behövs då dokumentation ingår i arbetet.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid / deltid
  • Tillträde: Tillträde: efter överenskommelse (aug/sept)
  • Antal platser: 1

Ansökan

Innan anställningsavtal tecknas för arbete inom omsorgsverksamheterna ska sökande uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Omsorgsförvaltningen
Utvecklingsavdelningen
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

Vänligen uppge referensnummer på ansökan.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Sonjie Wahlberg
  • Enhetschef
  • 0470-79 63 07

Fackliga företrädare

  • Kommunal Sydost
  • 0470-415 68

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag som ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns där du bor, till exempel förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg. Vår värdegrund förenar oss alla:

• Vi möter alla med respekt
• Vi kan jobbet
• Vi gör verksamheten bättre
• Vi skapar en hållbar framtid

I omsorgsförvaltningen är vi cirka 2 000 kollegor som jobbar för att ge bästa möjliga omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård.

Vi ska ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med det behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och drivs av att utveckla verksamheten. Är det du? Sök tjänsten nu!