Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Driftingenjör

Gillar du utmaningar och när dagarna aldrig är varandra lika? Vi erbjuder här ett intressant och omväxlande jobb som driftingenjör. Hos oss kommer du att ingå i ett kunnigt tekniskt team om 7 personer. I arbetet ingår processövervakning, optimering, drift och underhåll av avloppsreningsverket Sundet med tillhörande anläggningar. Beredskap var sjätte vecka ingår i tjänsten och arbetet kan vara fysiskt krävande. Att du har körkort är en förutsättning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ta ansvar och utvecklas i en driftorganisation. Du är mångsysslare inom det tekniska området. Du trivs och vill vara delaktig i en verksamhet som är under stark utveckling och du ska vilja utveckla dig själv mot en framtida ledarroll.

Du ska minst ha högskoleutbildning med tekniskt inriktning och ha förmågan att sätt dig in i olika tekniska system såsom pump-, maskin- och analysinstrument. Du ska ha kunskaper inom styr- och reglerteknik med tonvikt på processteknik och förståelse för grundläggande vattenreningsteknik. Att du ser förbättringsmöjligheter och kan planera och prioritera din tid rätt är också viktigt.

Dina personliga egenskaper är av stor vikt och vi tror att du som söker denna tjänst har lätt att samarbeta med andra men samtidigt har ett stort driv och kan arbeta självständigt.
Du ska kunna leva upp till våra värdegrund: Vi möter alla med respekt, Vi kan jobbet, Vi gör verksamheten bättre och Vi skapar en hållbar framtid.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och etnicitet.

Kontaktperson(er)

 • Dahn Delsmo
 • Enhetsschef
 • 0470-412 64
 • Bernard Karlsson
 • Driftingenjör
 • 0470-796 706

Fackliga företrädare

 • Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommun är Europas grönaste stad. Det innebär att det hållbara samhället är en självklarhet för oss. Det vi arbetar med på tekniska förvaltningen har betydelse för alla medborgare i Växjö kommun. Det handlar om att sköta, underhålla, planera och utveckla det som rör stadens vatten, avlopp, avfallshantering, park, stadsmiljö trafik och gator m.m.

På Tekniska förvaltningen i Växjö har vi under många år legat långt framme i miljöfrågor och teknisk utveckling. Vatten- och avloppsanläggningarna kompletteras kontinuerligt och omfattande moderniseringar och nybyggnationer med exempelvis biogas/fordonsgas har bidragit till att skapa en intressant arbetsplats i en god och utvecklande miljö. På VA-avdelningen är vi 52 personer anställda med ansvar för bland annat sju vattenverk och tolv avloppsreningsverk med tillhörande stationer och ledningsnät inom Växjö kommun.

Vi söker nu en driftingenjör med placering på avloppsreningsverket Sundet.