Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

2 vikarierande studie- och yrkesvägledare till Katedralskolan

Din uppgift är att bidra till våra elevers måluppfyllnad och fullföljande av utbildningen genom studie- och yrkesvägledning mot hållbara framtidsval. Du ska vara intresserad av att utveckla studie- och yrkesvägledningen i ett 1-20 årsperspektiv och ha ett prestigelöst, flexibelt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du ska uppskatta att arbeta både självständigt och i grupp och ha ett stort engagemang i arbete med barn och ungas utbildning. Du kommer att arbeta i nära samverkan med elevhälsoteam och rektor.

Vi söker två vikarierande studie- och yrkesvägledare.
Vikariat 1: 20170810-20171231
Vikariat 2: 20170810- 20180630

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare, vi ser positivt på om du har tidigare erfarenhet av arbete inom yrket.

För att lyckas i din roll måste du ha ett stort intresse för utbildningsförvaltningens verksamhet och elevers utbildning och måluppfyllelse. Du är en person som har lätt för att skapa kontakt med nya personer, är förtroendeingivande och du hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Vid problem ser du lösningar och du arbetar med långsiktigt fokus och på ett strukturerat sätt. Du strävar ständigt efter att uppnå bästa möjliga förutsättningar både för barn och elever genom tydliga visioner och mål.

Som person är du kommunikativ och har förmåga att kunna vägleda både enskilda elever och ge information i större grupper. Du är tydlig, flexibel, bra på att samarbeta och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter inom ansvarsområdet.

Välkommen med din ansökan.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde 20170810
 • Tidsbegränsat till: 2018-06-30
 • Antal platser: 2

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Henrik Ahlin
 • intraprenadchef
 • 0470-417 32

Fackliga företrädare

 • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Katedralskolan tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Katedralskolan med cirka 1300 elever och 140 anställda förenar en rik utbildningstradition med en modern syn på kunskaper och utbildning. Skolan kännetecknas av hög kvalitet, god pedagogisk kompetens, kultur och ett stort internationellt kontaktnät. På skolan finns de nationella programmen ekonomiprogrammet, estetiska programmet, humanistiska programmet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och språkintroduktion samt det internationella IB-programmet (International Baccalaureate).

För mer information: http://www.vaxjo.se/katedral