Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Förskollärare till Utbildningsförvaltningen

Du förväntas följa vår värdegrund kring bemötande av barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare och barnskötare arbetar du med att, såväl enskilt som tillsammans med kollegor, planera och genomföra den pedagogiska verksamheten i enlighet med våra styrdokument, som läroplan och skollag. Som förskollärare är du dessutom ansvarig för att driva den pedagogiska utvecklingen. Att dokumentera, reflektera och utvärdera verksamheten är en stor del av arbetet. Tillsammans med kollegor utvecklar du verksamheten på hela enheten. I arbetsuppgifterna ingår pedagogiskt arbete i barngrupp såväl inne som ute.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är examinerad förskollärare, gärna legitimerad, eller dig som är behörig barnskötare. Även du som studerar till någon av utbildningarna eller som har erfarenhet av arbete i förskola kan bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning som förskollärare krävs lärarlegitimation.

Du som söker har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke
- förmåga att arbeta strukturerat utifrån styrdokumenten
- förmåga att se varje barn utifrån barnets förutsättningar
- en positiv inställning till utveckling av verksamheten, barn och dig själv
- ett professionellt förhållningssätt
- ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten
- en varm och öppen personlighet, men även förmåga att sätta gränser

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: 10 augusti 2017
 • Antal platser: 30

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Tina Huldt
 • Personalspecialist
 • 0470-41056
 • Jenny Torres
 • Personalspecialist
 • 0470-41624

Fackliga företrädare

 • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB. Det finns alltså goda möjligheter att den typen av verksamhet du helst vill jobba med finns hos oss. Vi är i ett expansivt skede och har dessutom ett antal medarbetare som går i pension, vilket innebär att vi behöver rekrytera flera nya medarbetare. Vi tror att vi har något att erbjuda just dig!

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/