Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Vaktmästare till Pär Lagerkvists skola

Som vaktmästare på skolan kommer du att bli en central personal med stor betydelse för servicen mot elever, personal och ledning. Arbetet kommer att vara mycket varierande och bestå av allt från rutinuppgifter till att lösa problem som uppstår till arbete med att säkerställa och upprätthålla goda rutiner inom ditt ansvarsområde. Du kommer att arbeta nära administratörer och skolledning. Din närmaste chef kommer att vara någon av cheferna i skolledningen.

I arbetsuppgifterna ingår bl. a:

Skapa skriftliga rutiner och instruktioner och hålla genomgångar angående bland annat:
• larm
• uthyrning av lokaler
• brandskydd

Ansvar för:
• uthyrning av lokaler
• underhåll av inre låssystem
• larmsystem- exempelvis bevakning att larmsystemet används optimalt, administration av taggar, utbildning av personal.

Verksamhetsservice:
• lokal föreståndare för brandfarliga och explosiva varor samt brandskyddsombud
• service exempelvis kopplat till it-hårdvara, kopiatorer, elevskåp och beställningar av förbrukningsmaterial.
• samverkan med fastighetsägaren och uppföljning städning och skydd tillsammans med ansvarig på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med praktiskt handlag och en administrativ kompetens. Du har dokumenterad erfarenhet av att självständigt ta fram väl fungerande instruktioner och av att utbilda personal i olika rutiner som t.ex. lås och larm. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med praktiska uppgifter som går att likställa med de uppgifter som är aktuella på Pär Lagerkvists skola. Erfarenhet av styrning av IT-system för larm och lås är ett krav.
Du behärskar vanliga förkommande datorprogram såsom Outlook, Word och excel och är inte rädd för att lära nytt. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Du har förmågan att kommunicera med elever, vårdnadshavare och personal och därigenom skapa goda relationer. Du har också god förmåga att skriftligt kommunicera med personalen. För att lyckas i din yrkesroll behöver du vara självständig, lösningsfokuserad, flexibel och strukturerad.

Vi ser gärna att du varit med och startat upp verksamhet i nya lokaler och har tidigare erfarenhet av vaktmästeri.

B-körkort samt tillgång till egen bil krävs.

Välkommen med din ansökan.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: 20170215 eller enligt överenskommelse
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Anders Tjäder
  • Områdeschef Västra området
  • 0470-734732

Fackliga företrädare

  • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Pär Lagerkvists skola tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Pär Lagerkvists skola är en ny skola som öppnar under våren 2017. Skolan kommer över tid att bestå av ca 1000 barn och elever fördelade på tre enheter. Förskola med ca 200 barn, f-6 skola med drygt 300 elever och 7-9 med ca 450 elever. Vid uppstart kommer det att finnas ca 150 elever i förskola och ca 500 elever i f-9. Skolan kommer att ledas av två rektorer och en förskolechef.
Den nya skolan ska stå klar till läsåret 2017/2018 och kommer bestå av en god miljö för utbildning från förskola till grundskola f-9. Målet med skolan är att den ska erbjuda en lärmiljö som:

• Ger en hållbar utbildning för våra barn och elever
• Ger trygghet och kontinuitet
• Bedriver pedagogik i flexibla, effektiva och vackra lokaler

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/