Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Östers hemvård söker dig som vill göra skillnad, varje dag!

På Östers hemvård arbetar vi på tre olika områden varav ett är landsbygd och två är stadsnära områden. Vi som arbetar på Östers Hemvård i Växjö gör hembesök hos omsorgstagare med olika typer av omvårdnadsbehov. Exempel på arbetsuppgifter är medicingivning, promenader, social samvaro, skötsel av hygien samt städ/tvätt-uppdrag.
Att arbeta som undersköterska eller vårdbiträde i hemtjänsten innebär att du har ett självständigt arbete, men där stor vikt också läggs vid samarbetsförmåga och din sociala förmåga. Dessa egenskaper är viktiga både i kontakten med omsorgstagare och kollegor samt andra yrkeskategorier som arbetar kring omsorgstagaren. En annan stor del som ingår i dina arbetsuppgifter som undersköterska hos oss är uppdraget som kontaktman till omsorgstagare. Det är ett förtroendeuppdrag som innebär att du är omsorgstagarens närmsta kontakt på enheten och att du är den som ansvarar för att verksamheten har kännedom om omsorgstagarens enskilda behov. Det är också du som kontaktman som ansvarar för omsorgstagarens genomförandeplan samt att vid behov ta kontakt med anhöriga eller övriga yrkesgrupper kring omsorgstagaren.

Kvalifikationer

För att trivas i din roll som undersköterska eller vårdbiträde hos oss är det viktigt att du har lätt för att skapa god kontakt med andra människor. Det är också viktigt att du är lyhörd för omsorgstagarens behov och att du är flexibel både för omsorgstagaren och verksamheten - detta eftersom att vårt mål är att bedriva omsorg i toppklass! För tjänsten krävs att du är självständig och inte rädd för att ta ansvar och utmana dig själv. Att samarbeta med dina kollegor ser du som en självklarhet.
Eftersom att vi på Östers hemvård arbetar över tre olika områden varav ett är landsbygd och två är stadsnära områden, ska du inte vara rädd för att köra bil ensam eller cykla, oavsett väder. För en av tjänsterna är körkort ett absolut krav. Det är viktigt att du är intresserad av kontaktmannaskap, eftersom att du på Östers hemvård är kontaktman för ca. 3-5 personer.
Att du har vana av att arbeta med dator är en självklarhet; detta eftersom att du sköter din dokumentation kring omvårdnadsarbetet, tidrapportering och informationshämtning via datorn. Inom kort kommer vi dessutom att införa mobil hemtjänst, vilket innebär att du vid varje arbetspass kommer att följa ditt arbetsschema via en mobiltelefon, samt läsa dokumentation via mobilen.
Viktigt är också att har goda kunskaper i svenska språket samt att du kan hantera stressiga situationer.
Välkommen din ansökan redan idag, rekrytering sker löpande.
Vi är också intresserade av dig som vill arbeta som timvikarie hos oss på Östers Hemvård

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid / deltid
  • Tillträde: Tillträde: januari/februari 2017 Beskrivning av omfattning: 75-100% Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Antal platser: 2

Ansökan

Innan anställningsavtal tecknas för arbete inom omsorgsverksamheterna ska sökande uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Omsorgsförvaltningen
Jenny Gustafsson
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

Vänligen uppge referensnummer på ansökan.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Josefine Wilson
  • Enhetschef
  • 0470-79 61 64

Fackliga företrädare

  • Kommunal Sydost
  • 0470-41568

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vi arbetar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, genomför jobbet på bästa sätt och ser behoven i samhället. Vi möter både medborgare och medarbetare med respekt.

Omsorgsförvaltningen har cirka 2 300 anställda inom bland annat hemvård, äldreboende, personlig assistans, boendestöd, boende för personer med funktionsnedsättning, daglig verksamhet samt hemsjukvård.

I förvaltningen arbetar vi med det gemensamma målet att ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med detta behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och vill vara med och utveckla verksamheten.

Hos oss får du ett meningsfullt och omväxlande arbete där du bidrar till andra människors välbefinnande och livskvalitet. Du är viktig och gör skillnad för andra människor varje dag. I jobbet får du ta eget ansvar och även lösa uppgifter tillsammans med dina kollegor. Vi erbjuder dig kompetensutveckling och möjlighet att utvecklas i ditt yrke.