Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Handläggare tillsynsärenden

I din roll som handläggare kommer du att handlägga tillsynsärenden enligt plan-och bygglagen. Tillsynsärenden omfattar bland annat eftersatt underhåll, olovliga byggande, ovårdade tomter, enkelt avhjälpta hinder (HIN) m.m. Syftet med ditt arbete blir att kontrollera och upprätthålla att plan- och bygglagens bestämmelser efterlevs. Du kommer även i din roll ha ett nära samarbete med kontorets övriga personal då tillsynsarbetet för det mesta utövas parallellt med handläggningen av bygglov-eller anmälansärenden.

Kompetensutveckling och en lärande organisation är viktigt för oss och du kommer att erbjudas möjlighet att utvecklas i arbetet genom deltagande i kurser och branschkonferenser men förutsätts också aktivt kunna bidra till vår gemensamma kompetensuppbyggnad genom att dela med dig av dina kunskaper.

Kvalifikationer

Vi söker dig i första hand som har en relevant högskoleutbildning inom bygg eller juridik. Har du tidigare arbetslivserfarenhet från handläggning av tillsynsärenden enligt plan – och bygglagen är detta meriterande. Har du ett genuint intresse för juridik och erfarenheter från en kommunal verksamhet och beslutprocess är detta ett stort plus.

I denna tjänst lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper då arbetet innebär mycket kontakter med både interna och externa intressenter. Därför är det viktigt att du som söker är utåtriktad, trovärdig och ansvarsfull. I din kontakt med olika intressenter är du väl tillmötesgående och håller en hög servicenivå. Du skall även ha en god förmåga att kunna kommunicera i såväl tal som skrift på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Vi förutsätter därav att du har goda kunskaper i det svenska språket samt att du har en god datorvana. Tjänsten förutsätter att du har körkort med B-behörighet.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid / deltid
  • Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse. 6 månaders tidsbegränsad anställning. Omfattningen av tjänsten kan diskuteras.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Kontaktperson(er)

  • Magnus Ericsson
  • Bygglovchef
  • 0470-410 00

Fackliga företrädare

  • Fackliga representanter nås via Kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

I Växjö finner du en spännande kombination av småstadsidyll, universitetsstad och nöje. Här kan du leva gott med minimal miljöpåverkan. Idag är vi ca 89 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som valt att leva och bo här. Hos oss får du 7 000 engagerade arbetskamrater. Vi arbetar också aktivt för att ta till vara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet. Växjö kommun driver ett framgångsrikt arbete med klimatfrågor med en strävan att bli en fossilbränslefri kommun. Vi profilerar oss som Europas grönaste stad, en utmaning där stadsbyggnadskontoret har en självklar
roll för upplevelsen. Tillsammans med universitetet och näringslivet utvecklar vi den moderna trästaden.

Inom stadsbyggnadskontoret finns samlad kompetens för mätning, kartframställning, GIS, detaljplanering, fastighetsbildning och bygglov. Detta ger alla medarbetare delaktighet och insyn i hela den process som ofta startar i ett tidigt samtal kring projektidé och slutar i bygglov. Förutom bygglov, handlägger byggavdelningen frågor kopplade till byggande och boende samt har ett nära samarbete med planavdelningen i detaljplaneringen. Stadsbyggnadskontoret ansvarar för kommunens kartproduktion, detaljplanering och fastighetsbildning. Dessutom har vi hand om bygglovhantering och byggtillsyn.

Stadsbyggnadskontoret söker nu en medarbetare med intresse för hus- och stadsbyggnad till vår bygglovavdelningen. Bygglovavdelningen har idag 17 medarbetare och är en expertgrupp som arbetarmed frågor som berör bygglov och byggtillsyn samt handlägger i första hand ärenden som gäller bygglov och anmälan.

Välkommen att bli en av oss!