Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Tjänsteansvarig för nät och nätuppbyggnad

Rollen ingår i vår Service Management grupp. Gruppen ska tillhandahålla befintliga tjänster enligt SLA, leverera nya tjänster enligt plan samt hålla en hög kundnöjdhet. Vill du ingå i en IT-organisation med höga ambitioner och en strävan att alltid bli bättre? Då kan det vara dig vi söker!

Rollen Tjänsteansvarig håller kontakten mellan verksamheten, våra leveransorganisationer och olika externa leverantörer gällande samtliga tjänster inom området nät och kommunikation. En central arbetsuppgift som tjänsteansvarig för nät är att planera och koordinera vår nätutbyggnad i koncernen efter de standarder och riktlinjer som finns. Utbyggnad avser fiberanslutningar samt trådat och trådlöst kommunikationsnät på våra verksamhetsplatser. Detta omfattar nybyggnation, lokalflytt och avveckling. För rätt person i den här rollen kan även ett operativt ansvar för tjänsteområdet telefoni komma att ingå.

Idag bedriver koncernen verksamhet i ca 400 fastigheter som ingår i tjänsteområdet.
Du förväntas driva ett ständigt förbättringsarbete med strävan att möta nya behov, göra tjänsterna kostnadseffektiva och möjliggöra en ökad grad av självbetjäning. Till gruppens stöd finns en stark grupp av arkitekter och projektledare som levererar tekniska förmågor för att möjliggöra nya eller förbättrade tjänster i dialog med dig som tjänsteansvarig. Du har även tätt samarbete med det kommunala bolaget Wexnet som tillhandahåller fiberanslutning och drift av datanät.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av avtalshantering, styrning och utveckling av leverantörssamarbete samt erfarenhet av processorienterat arbete med utgångspunkt i till exempel ITIL. Du har erfarenhet av arbete med förvaltning och leverans av IT-tjänster och har en mycket god teknisk förståelse. Som person drivs du av att göra en bra leverans och strävar efter att vara ”etta på bollen”. Du är ansvarstagande, serviceinriktad och vågar ta initiativ till förbättring. Du är en person med god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt. Vi ser gärna att du har arbetat med datanätsfrågor tidigare.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Ansökan

Kontaktperson(er)

 • Fredrik Fröderberg
 • gruppledare
 • 0470-413 61
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. IT-enheten är en av de största IT-organisationerna i Kronoberg med närmare 50 medarbetare och ansvar för drift, utveckling, underhåll samt support av kommunens gemensamma IT-landskap. Vi har idag över 18000 datorer/pekplattor, drygt 400 Windows-servrar och över 200 verksamhetssystem i vår miljö.

Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och möter medborgare och våra medarbetare med respekt.