Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Vi söker en kunnig och driftig HR-chef till utbildningsförvaltningen

Vi söker dig med gedigen HR-erfarenhet som vill fortsätta att utveckla utbildningsförvaltningen som en attraktiv arbetsgivare. För vår verksamhet är det av avgörande betydelse att attrahera, behålla, utveckla och engagera våra kompetenta medarbetare. Som HR-chef har du en nyckelroll i detta arbete. Särskilt i det strategiska arbetet med att rekrytera nya medarbetare där vi behöver gå från teori till praktik för att säkerställa kompetensförsörjningen inom vårt ansvar.

Vi kan erbjuda dig ett kvalificerat och varierat arbete där du tillsammans med dina medarbetare ska leda, driva och utveckla det strategiska och långsiktiga personalarbetet inom förvaltningen, likväl som av handläggningen av operativa ärenden. Som chef för avdelningen för personal- och kompetensförsörjning ansvarar du för avdelningens mål, resultat och verksamhetsutveckling. Du har förmåga att organisera avdelningens arbete, delegera och tillvarata allas potential och på så sätt säkerställa tillgänglighet och högsta leverans av HR-stöd till verksamheten.

I ditt ledarskap behöver du ha ett tillitsfullt och delegerande förhållningssätt men också kunna bidra med sakkunskap inom personalområdet, såväl i arbetsrättsfrågor som övriga HR-processer. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen. Tjänsten innebär även samverkan och nätverkande, både inom och utanför förvaltningen och du kommer att företräda utbildningsförvaltningen i olika sammanhang. Du har ett särskilt ansvar att samverka för kommunkoncernens bästa och medverka i det övergripande HR-arbetet i kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat akademisk utbildning inom HR-området samt flerårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå. Chefserfarenhet samt erfarenhet av att leda och driva HR-processer är meriterande.

Du har förmåga att fånga upp verksamhetens behov och hitta kreativa lösningar för att effektivt bemöta dessa samtidigt som du säkerställer kvaliteten inom förvaltningen. Som ledare är du positiv, målinriktad och drivs av att åstadkomma förändringar på kort och lång sikt; du ser vad som behöver göras och får det gjort.

Samverkan och samarbete utgör en stor del av tjänsten, varför din kommunikativa förmåga är av yttersta vikt. Du bjuder in till delaktighet och kan motivera dina beslut på ett tydligt, professionellt och respektfullt sätt.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Utbildningsförvaltningen
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Camilla Holmqvist
 • förvaltningschef
 • Detta är en e-postadress
 • Jon Vestman
 • Rekryteringscenter
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Utbildningsförvaltningen i Växjö kommun har cirka 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för drygt 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Vi arbetar målmedvetet för att våra barn och elever ska utvecklas och nå så långt som det är möjligt i sin utveckling, såväl socialt som kunskapsmässigt. Vårt uppdrag är att ta emot barn i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och se till att de lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar. Under tiden de är hos oss ska de få den bästa undervisningen och omsorgen som är möjlig. För att lyckas tar vi vårt uppdrag på största allvar, vågar tänka och prova nytt, är nyfikna och lär oss av varandra. Mer information om vår verksamhet hittar du på http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/

Avdelningen för personal- och kompetensförsörjning är en centralt placerad stödfunktion som har det övergripande ansvaret för att planera, samordna och utveckla utbildningsförvaltningens HR-processer. Avdelningen arbetar strategiskt för att utveckla och implementera HR-processer i hela förvaltningen samt operativt med stöd till chefer i samtliga personalfrågor. Avdelningen ansvarar även för förvaltningens vikariehantering.