Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Inflytelserik rektor till Braås skola

Som rektor leder och utvecklar du skolan tillsammans med skolans ledningsgrupp och ditt uppdrag är att fortsätta utvecklingsarbetet som påbörjats. Rektorstjänsten innefattar verksamhetsansvar för förskoleklass, grundskola och fritidshem. Du har även personal- ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Trygghet och arbetsro är viktigt för oss på våra skolor vilket gör att du arbetar aktivt med att skapa goda relationer, god arbetsmiljö och skapa vi-känsla. Du bidrar till en god föräldrasamverkan.

Som rektor ingår du i ett ledningsteam för Norra området tillsammans med rektorer och förskolechefer, där du bidrar aktivt med både dina kunskaper och ditt eget lärande. Stödfunktioner som finns är biträdande rektor, administratör och samordnare som avlastar med arbetsuppgifter, vilket underlättar för att kunna prioritera det pedagogiska ledarskapet.

Kvalifikationer

Du har ett stort intresse för skolans verksamhet och ungas utbildning. Du har pedagogisk examen och har hunnit utveckla en god pedagogisk insikt. Har du dessutom genomgått den statliga rektorsutbildningen är detta meriterande. Önskvärt med specialpedagogisk kompetens.

Du har erfarenhet från att driva skolutveckling och att arbeta systematiskt med kvalitetsarbete och du har en klar idé om ett pedagogiskt ledarskap som främjar elevers lärande och utveckling. Du är en person som har lätt för att skapa kontakt med nya personer, är förtroendeingivande och du hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Vid problem ser du lösningar och du arbetar med långsiktigt fokus och på ett strukturerat sätt.

Du har en positiv människosyn och har modet att våga möta utmaningar. Du är en ledare med fokus på verksamhetens måluppfyllelse och elevernas resultat. Du är även ekonomiskt medveten.

Är du rätt rektor för oss så kan vi erbjuda dig ett intressant utvecklingsarbete tillsammans med Skolverket på Braås skola.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).

Medtag utbildningsbevis och eventuell legitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” samt "Belastningsregister 9§ (442.3) 1 st lagen".

Kontaktperson(er)

  • Ann-Christin Nielsen
  • Områdeschef
  • 0470-437 21

Fackliga företrädare

  • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsenX (Arbetsplatsens namn) tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Mer information om vår verksamhet hittar du på http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/