Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Engagerad boendestödjare sökes till pooltjänst inom socialpsykiatrin

Är det dags för en utmaning? När du jobbar i poolen så har du stor frihet att själv planera ditt schema men också ansvar för att få in de timmar du behöver. Du kommer att få många arbetsplatser och många kollegor. En del träffar du ofta, andra sällan. Du måste vara trygg i dig själv och i dina arbetsuppgifter.

Den vi söker ska arbeta i verksamheter som ger stöd till personer med autism/neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i ordinärt och särskilt boende. I arbetet ingår att ge stöd i vardagslivet vilket kan innebära stöd med praktiska sysslor, ledsagning till fritidsaktiviteter och/eller social samvaro. Eftersom du kommer att arbeta i en poolorganisation så kommer du ha flera olika arbetsplatser. Du lägger själv ditt schema och måste kunna arbeta självständigt.

Låter det som att det skulle passa Dig? Jag ser fram emot Din ansökan!

Kvalifikationer

Du har lämplig utbildning t ex KY-Np, KY-psykiatri, utbildning med pedagogisk inriktning eller annan utbildning som bedöms lämplig. Du har god kännedom om samt erfarenhet och intresse av neuropsykiatriska/psykiska funktionsnedsättningar. Arbetet kräver att du är fysiskt aktiv, då träning kan ingå i uppdraget.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi är angelägna om att våra medarbetare matchar omsorgstagarnas önskemål och kan möta deras behov.

Arbetet kräver en stor flexibilitet och att kunna arbeta självständigt. Det ställs krav på att man själv ska finna den information man behöver för att kunna utföra arbetet. Att arbeta i en poolorganisation innebär att man träffar många olika omsorgstagare och personal. Därför är det viktigt med professionellt bemötande mot både omsorgstagare och kollegor då man bör ”smälta in” i arbetsgrupperna och inte föra vidare information från andra arbetsplatser.

Du lägger ut din tillgänglighet i TimeCarePool och blir bokad efter enheternas behov. Det kan bli bokningar och ombokningar med kort varsel och det är viktigt att du är bekväm med det. Du måste kunna cykla, ha B-körkort och tillgång till bil.

Intresse av schemaläggning är en fördel då du själv ser till att du följer de rutiner och rekommendationer vi har när du planerar ditt schema. Du kommer använda dator/telefon mycket i samband med PS, Procapita, TimeCarePool, SMS och mejl. Därför är det av vikt att detta intresserar dig och att du kan tala och skriva bra svenska.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Kontaktperson(er)

  • Jeanette Rossling
  • Enhetschef
  • 0470-43975
  • 070-674 70 69

Fackliga företrädare

  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0470-410 000

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över
6 500 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem helägda bolag. Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och ser behoven i samhället. Vi möter både medborgare och medarbetare med respekt.

Arbete och välfärd ansvarar för områdena arbetsmarknad och sysselsättning, försörjningsstöd, vuxenutbildning, integration, flyktingmottagning inkl. ensamkommande flyktingungdomar, individ- och familjeomsorg, familjerätt, stöd till personer med funktionsnedsättning, budget- och skuldrådgivning samt alkoholhandläggning.