Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Förskollärare till Öjaby förskola

Som medarbetare hos oss kommer du att arbeta på en avdelning med barn i åldern 1-3 år. Ditt uppdrag som förskollärare är att arbeta med planering och genomförande av den pedagogiska verksamheten enligt för verksamheten gällande läroplan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad för arbete i förskola.

Du har ett stort engagemang och utmanar barnen genom att visa på egen kreativitet och nyfikenhet för verksamheten.

Du är väl förtrogen med pedagogisk dokumentation för det kommer att vara grunden för hur verksamheten bedrivs. Tematiskt arbetssätt ska genomsyra hela verksamheten och är ett synsätt som vi förutsätter att du har.

Ansvarsbitar på förskolan kommer att vara uppdelade och du har förmågan att ta till dig uppdrag likväl som att själv ta ansvar för att driva olika projekt inom förskolans
områden.

IKT ingår som ett prioriterat verktyg vilket innebär att du behöver ha ett stort intresse för denna utveckling.

Du har ett förhållningssätt som bygger på att alltid se lösningar framför hinder. Vi utgår att du är väl förtrogen med uppdraget inom förskolan. Du har intresse för samverkan med övriga skolformer.

Du har en vilja att utvecklas och lära nytt samt har förmågan att kunna ge och ta och se helheter av att vi är ett team tillsammans där alla lär av varandra.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Ansökan

I denna rekrytering kommer vi att arbeta med löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Ulrika Falkbacken
 • Förskolechef Öjaby förskolor
 • 0470-79 60 08
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Öjaby förskola tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Öjabys förskola är en förskola med drygt 70 barn fördelade på fyra avdelningar; Flugan, Humlan, Knottet och Nyckelpigan.

Förskolan ligger i naturskön miljö i Öjaby, en stadsdel i Växjö där vi har en fantastisk utemiljö vid och runt förskolan. Vår profil är tidig skriv- och läsglädje vilket innebär att vi på olika sätt utmanar barnen både med det talade och det skrivna språket.

Mer information om vår verksamhet hittar du på http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/