Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Elevadministratör till utbildningsförvaltningen

Som elevadministratör på utbildningsförvaltningen kommer du att tillhöra förvaltningskontoret, avdelningen ekonomi och administration. Tillsammans med andra elevadministratörer kommer du att ingå i vår centrala administratörsgrupp!

För att ge bästa service, både internt och externt, delar och hjälps vi åt med arbetsuppgifter, oavsett inriktning. Vi har ett gemensamt ansvar för att upprätthålla en hög kompetens och hålla oss gemensamt informerade. Vi har även backup för varandras arbetsområden. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp mot individuella och gemensamma mål och förväntas hålla en hög servicegrad. Vi servar skolor och allmänhet och arbetssätt och metoder utvecklas kontinuerligt.

Arbetsuppgifterna består av:
Administrera grundskoleplaceringar så som gruppindelning, klassuppflyttning, registreringar vid in- och utflytt av barn/ elever, betygskataloger, betygsadministration, antagningsadministration. I arbetsuppgifterna ingår även kontrollfunktioner, skolpliktsbevakning, statistik, registreringsarbete m.m.

Arbetet innehåller även andra kontorsgöromål och administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet, kunskap och förståelse för administrativa system inom ekonomi och barn-/ elevadministration. Du har god erfarenhet av Office-paketet.

Du har lägst 3-årig gymnasieexamen med ekonomisk eller administrativ inriktning, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av arbete med verksamhetssystemet Extens och ekonomisystemet Raindance är meriterande.

För att trivas och utvecklas i arbetet tror vi att du:
- Är noggrann och har sinne för struktur och ordning.
- Är serviceinriktad med god förmåga att bemöta interna och externa kontakter.
- Har god samarbetsförmåga.
- Har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.
- Har god handlingsförmåga.
- Är positiv och engagerad i ditt arbete.
- Är flexibel.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort och goda kunskaper i engelska är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde 2017-09-01 eller enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Carolina Richardsson
 • enhetschef
 • 0470-417 75
 • Detta är en e-postadress
 • Anna Rosander
 • avdelningschef ekonomi
 • 0470-43256
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Vill du bli en del av en spännande verksamhet?
Vi söker administratör med inriktning ekonomi- och barn-/ elevadministration.

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga
19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Forskola--skola/