Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Förskollärare till Helenetorp

På Ingelstad förskola Helenetorp finns det cirka 70 barn mellan 1-4 år. Förskolan består av fem avdelningar som tillsammans arbetar med ett årslångt sagotema som genom gemensamma upplevelser bjuder in till ett nyfiket och lustfyllt lärande. På förskolan har vi personalrotation mellan avdelningarna.

Vi arbetar med digitala verktyg bland annat I-pads och interaktiva tavlor och vi är en förskola med ett tydligt värdegrundsarbete och med ett väl förankrat jämställdhetsarbete. Pedagogisk dokumentation används som ett verktyg för att utveckla verksamheten. Vi har en fantastisk utomhusmiljö där vi gärna är och vill utveckla.
Helentorps förskola är belägen i ett naturskönt område med gårdar som utmanar barnen till fantasi och lek. Vi går ofta till biblioteket som ligger på gångavstånd. Avdelningarna arbetar tillsammans med ett årslångt sagotema som genom gemensamma upplevelser bjuder in till ett nyfiket och lustfyllt lärande.

Förskolan har ett nära samarbete med övriga förskolor och grundskolor inom området. Vi har bland annat en gemensam ledningsgrupp och likabehandlingsteam.

Vi erbjuder anställning på 75-100%

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig förskollärare eller tidigarelärare med inriktning mot förskola, Det är bra om du har erfarenhet av arbetet som förskollärare, men är du nyutbildad så har vi goda möjligheter att ordna en mentor för introduktionsåret.

Du är väl insatt i förskolans olika styrdokument och är intresserad av att arbeta med kvalitetsfrågor. Vi vill att du har goda kunskaper om pedagogisk dokumentation och ser nyttan av att använda den som ett verktyg för att utveckla uppdraget i förskolan.
Du ska vara intresserad av att utveckla miljön, både ute och inne och se miljön som den tredje pedagogen.

Välkommen med din ansökan. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 20170811 eller enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 2

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Jessica Skrak Granqvist
  • förskolechef
  • 0470-796797

Fackliga företrädare

  • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB. Det finns alltså goda möjligheter att den typen av verksamhet du helst vill jobba med finns hos oss. Vi är i ett expansivt skede och öppnar nya förskolor och skolor och har dessutom ett antal medarbetare som går i pension, vilket innebär att vi behöver rekrytera flera nya medarbetare. Vi tror att vi har något att erbjuda just dig!

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/