Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Utredare/statistiker

Arbetet innebär att du självständigt bearbetar och analyserar statistik, utformar och utför geografiska analyser och annat underlag för att följa, redovisa och prognostisera kommunens utveckling. Du hanterar stora informationsmängder, extraherar väsentligheter och presenterar materialet på ett pedagogiskt sätt, har kunskap om och kan förmedla olika metoders styrkor och brister. Tjänsten inrymmer många kontaktytor och du kommer att stödja kommunens olika verksamheter med analyser och underlag efter deras behov.

En annan viktig del i arbetet är att utveckla och driva planeringskontorets digitaliseringsarbete och att tillgängliggöra information.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning statistik samt flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom området. Du behärskar olika statistik- och GIS-program, databashantering samt analysverktyg och har kunskap om statistiska och geografiska analyser. Kunskap och erfarenhet av att arbeta med system- och processflöden är meriterande.

Du har lätt för att sätta dig in i olika verksamheter och ta fram underlag som täcker deras behov och har förmåga att i framtagna underlag se större sammanhang och dra logiska slutsatser. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och initiativrik och driver ditt arbete självständigt. Du har lätt för att samarbeta och kan presentera material på ett pedagogiskt vis. Mycket goda kunskaper i svenska språket krävs i tal och skrift. Du behärskar även engelska.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering och bedömning av inkomna ansökningar.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt, skicka din ansökan till
Växjö kommun
Personalkontoret
Berit Nodmar
Box 1222
351 12 Växjö

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Kontaktperson(er)

  • Rebecca Martinsson
  • Gruppledare för översiktlig planering
  • 0470-433 05

Fackliga företrädare

  • Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och ser behoven i samhället. Vi möter både invånare och medarbetare med respekt.