Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Ekonom

Vi söker en ekonom till vår ekonomiavdelning som består av 13 medarbetare och har som uppgift att stötta förvaltningens enheter i det ekonomiska arbetet. Inom ekonomiavdelningen finns bl.a. ett team bestående av fyra ekonomer dit vi nu söker en ny medarbetare.

Du kommer att arbeta med årsbudget, resursfördelningssystem, månatliga prognoser, årsbokslut och ekonomistyrningsfrågor/processer.
I arbetet ingår utredningar/analyser såväl självständigt som i grupp.
Du är del i arbetet med att stödja och följa upp det ekonomiska utfallet tillsammans med verksamhetens chefer inom bland annat hemtjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ekonomutbildning gärna med inriktning mot controller samt några års yrkeserfarenhet. Erfarenhet från kommunal ekonomi är meriterande liksom erfarenhet av arbete med ekonomi- och målstyrning i offentlig sektor. Du har goda kunskaper i redovisning/controlling och vana av att arbeta självständigt. För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du är pedagogisk, strukturerad, noggrann och har förmåga att se ekonomi i ett helhetsperspektiv. Du bör ha en god analytisk förmåga, driv och engagemang samt ett konsultativt förhållningssätt som gör det lätt att skapa goda relationer såväl internt som externt med en känsla för service och tillgänglighet. Du är duktig på att uttrycka dig väl såväl i tal som i skrift. Vi förutsätter att du har god datavana.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Innan anställningsavtal tecknas för arbete inom omsorgsverksamheterna ska sökande uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Omsorgsförvaltningen
Malin Kyander
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

Vänligen uppge referensnummer på ansökan.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Ulrika Örnström
  • Avdelningschef Ekonomiavdelning
  • 0470-432 13

Fackliga företrädare

  • Vision Lena Friman
  • 0470-79 68 09

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vi arbetar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, genomför jobbet på bästa sätt och ser behoven i samhället. Vi möter både medborgare och medarbetare med respekt.

Omsorgsförvaltningen har cirka 2 300 anställda inom bland annat hemvård, äldreboende, personlig assistans, boendestöd, boende för personer med funktionsnedsättning, daglig verksamhet samt hemsjukvård.

I förvaltningen arbetar vi med det gemensamma målet att ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med detta behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och vill vara med och utveckla verksamheten.

Hos oss får du ett meningsfullt och omväxlande arbete där du bidrar till andra människors välbefinnande och livskvalitet. Du är viktig och gör skillnad för andra människor varje dag. I jobbet får du ta eget ansvar och även lösa uppgifter tillsammans med dina kollegor. Vi erbjuder dig kompetensutveckling och möjlighet att utvecklas i ditt yrke.