Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Fritidsgårdschef till Utbildningsförvaltningen

Som fritidgårdschef kommer du samverka kommunövergripande kring ungdomars fria tid i Växjö Kommun.

Du ingår i kommunens Ungdomskontor och samplanerar verksamhet inför lov, skolavslutningar och andra arrangemang. Knutet till verksamheten finns två sommaröppna friluftsbaser där båtar, kanoter och bad ställer krav på hög säkerhetsmedvetenhet. Som fritidsgårdschef har du personal- ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med pedagogisk eller beteendevetenskaplig inriktning. Du har erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare inom Fritidsgårdsverksamhet eller annan liknande verksamhet samt gärna kunskap om och intresse av fältverksamhet och förebyggande arbete. Som en del i den nya enheten arbetar du nära Kulturskolan. Intresse och kunskap kring ungdomskultur och nya kulturuttryck är därför meriterande. Har du erfarenhet av att skapa och utveckla aktiviteter och arrangemang för ungdomar är även det meriterande.

Då du sitter långt från verksamheterna kräver tjänsten att du har ett strukturerat arbetssätt, god kommunikationsförmåga och kan vara flexibel. Eftersom fritidsledargruppen jobbar geografiskt utspritt behöver du kunna leda och stötta medarbetarna på distans. Därför är det extra viktigt att du har god samarbetsförmåga och är duktigt på att samorganisera verksamheten.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Kontaktperson(er)

  • Louise Nygren
  • Fritidsgårdschef
  • 0470-432 61

Fackliga företrädare

  • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommuns fritidsgårdsverksamhet tillhör utbildningsförvaltningen. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Från 1 augusti 2017 skapas en ny enhet, Ungas fria tid, där Fritidsgårdarna och Kulturskolan kommer att ingå. Verksamheten kommer vara placerad i Centrumområdet men bedrivas utifrån åtta fasta lokaler som i Växjö Kommun kallas fritidsgårdar.
Fritidsgårdarnas verksamhet vänder sig till ungdomar från 13 år och är drogfri. Fritidsgården ska vara en plats där alla känner sig välkomna oavsett ålder, funktionshinder, livsstil, etnisk bakgrund, religion, politisk åsikt, kön, sexuell läggning och könsöverskridande identitet eller uttryck.