Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Enhetschefer, bitr. enhetschefer, handläggare myndighetsutövning sommarvik.

Omsorgsförvaltningen söker enhetschefer, biträdande enhetschefer och handläggare till sommarvikariat.
Som enhetschef ansvarar du för verksamheten, personal, arbetsmiljö och ekonomi på en enhet med cirka 30 anställda.
Biträdande enhetschef är en förstärkning till ordinarie enhetschefer och har inte arbetsmiljö- och budgetansvar.
I arbetet som handläggare utreder och beslutar du om olika insatser enligt Socialtjänstlagen för personer som bor i sitt ordinära hem.
Som person är du en god organisatör, strukturerad, ansvarstagande och kommunikativ. Du har en hög grad av personlig mognad och självkännedom. Du är positiv och har ett utåtriktat förhållningssätt med en god samarbetsförmåga. En viktig del i arbetet är att kunna arbeta i team kring våra omsorgstagare för att få en god helhetssyn.
Ett sommarvikariat i omsorgsförvaltningen ger dig en värdefull arbetslivserfarenhet och en möjlighet att prova på att arbeta som chef eller handläggare. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med trevliga kollegor.
Välkommen med din ansökan till ett riktigt viktigt sommarjobb!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som vi bedömer lämplig för verksamheten, exempelvis från socionomprogrammet eller PA-programmet. Vi är också intresserade av dig som är i slutet av din utbildning i något av ovanstående program.
Som handläggare behöver du ha god kännedom om de lagar som styr vår verksamhet (Lss och SoL). Det är meriterande om du har läst någon form av rättskunskap som är relevant för arbetet.
För enhetschefsarbetet är det meriterande om du har läst organisation och ledarskap. Vi ser gärna att du har tidigare ledarerfarenhet.
Du bör ha god datavana och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
Körkort är ett krav på vissa tjänster.
Vi kommer att rekrytera löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 15

Ansökan

Innan anställningsavtal tecknas för arbete inom omsorgsverksamheterna ska sökande uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Omsorgsförvaltningen
Jenny Gustafsson
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

Vänligen uppge referensnummer på ansökan.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Carola Dahlqvist
 • Omsorgschef särskilt boende äldreomsorg
 • 0470-430 95
 • Anneli Loberg
 • Omsorgschef hemvård, äldreomsorg
 • 0470-432 18
 • Kjell Magnusson
 • Omsorgschef
 • 0470-434 07
 • Cajsa Eliasson
 • Avdelningschef Myndighetsavdelningen
 • 0470-433 83

Fackliga företrädare

 • Fackliga företrädare nås via kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vi arbetar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, genomför jobbet på bästa sätt och ser behoven i samhället. Vi möter både medborgare och medarbetare med respekt.

Omsorgsförvaltningen har cirka 2 300 anställda inom bland annat hemvård, äldreboende, personlig assistans, boendestöd, boende för personer med funktionsnedsättning, daglig verksamhet samt hemsjukvård.

I förvaltningen arbetar vi med det gemensamma målet att ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med detta behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och vill vara med och utveckla verksamheten.

Hos oss får du ett meningsfullt och omväxlande arbete där du bidrar till andra människors välbefinnande och livskvalitet. Du är viktig och gör skillnad för andra människor varje dag. I jobbet får du ta eget ansvar och även lösa uppgifter tillsammans med dina kollegor. Vi erbjuder dig kompetensutveckling och möjlighet att utvecklas i ditt yrke.