Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Lärare och lärarassistenter till Sommarskola 2017

Vi söker lärare som kommer att undervisa och ha ansvar för planering, genomförande och uppföljning på vår Sommarskola. Vi söker även lärarassistenter som skall vara en extra resurs i grupperna.

Sommarskola 1: 19-30/6. 8.30-12.30
Elever för åk 9 som inte nått kunskapskraven för E i ett av ämnena matematik, svenska eller engelska och förväntas bli behörig till gymnasiet efter godkänt betyg vid prövning. Elever i åk 7-9 som behöver läsa svenska som andraspråk.

Sommarskola 2: 7/8-18/8. 8.30-12.30
Elever i åk 8 som riskerar att inte nå målen inom, matematik, svenska eller engelska. Elever i åk 7-9 som behöver läsa svenska som andraspråk.

Vänligen ange i din ansökan vilken/ vilka perioder som intresserar dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarexamen med behörighet i Engelska, Matematik, Svenska och/eller Svenska som andraspråk på grundskolenivå. Du har förmågan att entusiasmera elever och skapa en positiv lärmiljö. Du anpassar ditt arbetssätt efter målgruppen och är lyhörd för elevers olika behov. Du är flexibel och anpassar dig efter nya förutsättningar och du har lätt för samarbete med andra.

Tidigare erfarenhet av undervisning i sommarskola/lovskola är meriterande.

Som lärarassistent söker vi dig som går adekvat lärarutbildning eller är ämnesstuderande(ma,eng,sv) på annat program. Eller ämnesintresserad gymnasieelev från de högre årskurserna.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Deltid
 • Tillträde: 15 juni 2017
 • Antal platser: 6

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Robert Eriksson
 • Rektor, Fagrabäckskolan
 • 0470-41695
 • Mats Wahlsten
 • Rektor Norregårdsskolan, frågor för åk. 9
 • 0470-418 64
 • Kristina Hedenfalk
 • Rektor, landningsbanan
 • 0470-419 18

Fackliga företrädare

 • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Sommarskolan tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Elever som går i grundskolan åk. 7, 8, 9 som inte har nått eller riskerar att inte nå målen i framförallt matematik, svenska, och engelska har möjlighet att söka till Växjö kommuns Sommarskola 2017. I sommarskolan ska eleverna ges möjligheter till kompletterande och stärkande utbildning i ovan nämnda ämnen.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/