Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Rektor till Ljungfälle grundsärskola

Ljungfälle grundsärskola ligger på Ljungfälleskolan i stadsdelen Teleborg. Skolan har i huvudsak undervisning utifrån träningsskolans kursplan. På Ljungfälle grundsärskola finns även fritids- och LSS korttidstillsyn.´

Som rektor har du verksamhets-, personal- och ekonomiansvar.
Rektorer inom särskolan har ett gemensamt uppdrag att utveckla verksamheten. Våra särskolor är lokalintegrerade på gymnasie-/grundskolor. Som rektor har du stöd i skolans ledningsgrupp i vilken alla skolans verksamheter är representerade. Du är även en del i särskolornas övergripande ledningsgrupp tillsammans med två andra rektorer samt område Söders rektorsteam.

Vi är mitt i en spännande om- och tillbyggnadsprocess. Som rektor kommer du att tillsammans med Lillestad grundsärskolas rektor leda, planera och strukturera särskolornas sammanslagning.

Är du en person som vågar utmana, har idéer och drivkraften att förändra, då är vi skolan för dig! Vi söker dig som vill leda en skola i särklass!

Kvalifikationer

För att vara aktuell för anställning krävs det att du har pedagogisk utbildning på högskolenivå och flerårig erfarenhet av pedagogiskt arbete.
Din utbildning och erfarenhet bedöms enligt de krav som skollagen ställer för anställning av rektor. Meriterande är att du har genomgått statlig rektorsutbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande uppdrag.

Vi söker en tydlig ledare med stort pedagogisk kunnande och med tidigare erfarenheter från särskolans verksamheter och som har dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete med goda resultat. Det är viktigt att du är tydlig, lyhörd, målinriktad, och kan fatta beslut. Som ledare är du kommunikativ, engagerad och flexibel. Du ska ha god förmåga att möta människor och skapa förtroende, motivation och arbetsglädje. Du är väl förtrogen med särskolans styrdokument och du är drivande, kreativ samt har förmåga att stimulera till pedagogiskt utvecklingsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Henrick Caesar
  • Områdeschef
  • 0470-79 60 79

Fackliga företrädare

  • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Ljungfälle grundsärskola tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Ljungfälle grundsärskola har 31 elever som främst läser utifrån träningsskolans kursplan och engagerad, kunnig personal. Vi har under många år arbetat aktivt med vårt kvalitetsarbete och har goda strukturer för detta. I Växjö kommun skapades 2015 en utbildningsförvaltning och grundsärskolorna organiseras nu inom skolområde Söder.

Ljungfälle grundsärskola är en del av södra området som inkluderar 7 grundskolor, 14 förskolor samt grund – och gymnasiesärskola. Vi har cirka 2200 barn och elever och cirka 550 medarbetare anställda i området.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/