Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Kockar timvikarie

Vi söker timvikarier som brinner för mat och matlagning och som vill ge god service. Som timvikarie får du möjlighet och erfarenhet av att arbeta inom både förskole- skol- och omsorgskök.

När du arbetar som kock i ett tillagningskök arbetar du med att laga och servera god och näringsrik mat till våra gäster samt att göra frukost och mellanmål där detta förekommer. I arbetet ingår också att diska samt städa kök, matsal och på några enheter även övriga lokaler.
I våra mottagningskök kommer huvudkomponenten färdig till köket och du gör tillbehören.
Om du arbetar i ett produktionskök ingår även packning av mat.

Behovet av vikarier varierar från vecka till vecka. Vikariatens längd kan vara allt från några timmar till två veckor. När du jobbar som timavlönad vikarie ska du med kort varsel kunna ta arbete på olika enheter inom Växjö kommun. Vi prioriterar personer med rätt kompetens för vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig med kockutbildning och i andra hand dig som har erfarenhet av arbete i storkök eller har annan köksutbildning.

Vi vill att du har ett stort intresse för matlagning, att ge god service och har ett trevligt bemötande mot våra kunder. Det är viktigt med en god samarbetsförmåga både i arbetsgruppen, men även mot våra kunder och gäster. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt ha datorvana. Du behöver ha en mobiltelefon och tillgång till en dator för att vi ska kunna erbjuda dig arbete eftersom det är så vi kontaktar dig för vikariat.
Körkort och tillgång till bil är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du som vikarie är en god företrädare för Växjö kommun.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Timavlönad
  • Antal platser: 1

Ansökan

Innan du anställs som timvikarie måste du uppvisa belastningsregister för att kunna arbeta i kök på förskolor och skolor.

Det utdrag som är tillämpligt är:

• Skola eller barnomsorg (442.5)

Du beställer utdraget genom att fylla i en blankett som kan hämtas på Polisens webbplats.
OBS! – det tar cirka två veckor att få utdraget, så beställ i god tid.

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering och bedömning av inkomna ansökningar.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Kontaktperson(er)

  • Anders Rodin
  • Enhetschef
  • 0470-41772

Fackliga företrädare

  • Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Måltidsorganisationen ansvarar för måltider inom förskola, skola och omsorgen. I organisationen arbetar cirka 280 medarbetare som kock eller måltidsbiträde med placering i något av de drygt 100 köken. Totalt lagas drygt 22 000 portioner dagligen. Köken består av tillagningskök, mottagningskök och serveringskök där man i vissa verksamheter arbetar ensam.

Verksamheten strävar efter att kunna servera den miljömässigt bästa maten i en rik och trivsam miljö där människor och kulturer möts. Måltiden ska vara en helhetsupplevelse som berikar barnens, elevernas och omsorgstagarnas vardag. Maten ska hålla hög kvalitet, vara näringsriktig och hälsofrämjande.