Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Personlig assistent

Som personlig assistent får du chansen att arbeta med det bästa och mest berikande som finns - att skapa trygghet, livsglädje och säkerhet för våra omsorgstagare. Du arbetar i omsorgstagarens hem där du hjälper omsorgstagaren utifrån dennes individuella behov. Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt samt är lyhörd och flexibel inför omsorgstagarens behov och önskemål. Detta eftersom personlig assistans syftar till att stärka omsorgstagarens möjlighet att leva ett självständigt och oberoende liv.

I arbetet som personlig assistent stöttar och hjälper du omsorgstagaren delvis med den personliga omvårdnaden samt hushållsarbete. Omsorgstagaren är även i behov av hjälp vid sin träning och andra aktiviteter. Arbetet innebär att hjälpa omsorgstagaren vid förflyttningar vilket kräver god fysik. Du ingår i ett team tillsammans med andra personliga assistenter, arbetet utförs enskilt. Arbetstiderna är dag- och kvällstid.

Vi tillämpar årsarbetstid vilket innebär att du som anställd kan välja sysselsättningsgrad. Omfattning hos aktuell omsorgstagare är 45-65 % men det finns möjlighet att arbeta mer på annan arbetsplats.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är flexibel, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du är social och tycker om att prata och diskutera samtidigt som du har förmågan att motivera och inspirera din omsorgstagare. Har du ett djurintresse är det ett stort plus.

Du har godkänd utbildning från omvårdnadsprogrammet eller motsvarande, vårdarutbildning med påbyggnad eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten t ex beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp. Erfarenhet av vård och omsorg är meriterande.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid / deltid
  • Tillträde: Tillträde omgående enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 2

Ansökan

Innan anställningsavtal tecknas för arbete inom omsorgsverksamheterna ska sökande uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Omsorgsförvaltningen
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

Vänligen uppge referensnummer på ansökan.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Carl Andersson
  • Enhetschef
  • 0470-79 68 76

Fackliga företrädare

  • Kommunal Sydost
  • 0470-415 68

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag som ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns där du bor, till exempel förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg. Vår värdegrund förenar oss alla:

• Vi möter alla med respekt
• Vi kan jobbet
• Vi gör verksamheten bättre
• Vi skapar en hållbar framtid

I omsorgsförvaltningen är vi cirka 2 000 kollegor som jobbar för att ge bästa möjliga omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård.

Vi ska ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med det behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och drivs av att utveckla verksamheten. Är det du? Sök tjänsten nu!