Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Förskollärare/lärare till Lammhult förskolor

Lammhults förskolor inspireras av och deltar i Reggio Emilia nätverket i Växjö kommun.
På Lammhults förskolor har vi rotation i arbetslagen, vilket innebär att du över tid kommer att arbeta med alla åldersgrupper i förskolan, samt en utvecklingsgrupp bestående av förskolechef samt utvecklingsledare. Gruppens uppgift är att tänka strategiskt i ett långsiktigt perspektiv. Vårt långsiktiga mål är naturligtvis att utvecklas till Sveriges bästa förskolor! Och under tiden har vi och barnen kul och vi tillåter oss att misslyckas för att sedan ta nya tag. Snart går några av våra medarbetare hem på föräldraledighet och vi hoppas att du är en av dem som kommer till Lammhult och bidrar med din kompetens.

Vi söker dig som vill vara med att arbeta med en reflektionskultur, att se lärandeprocessen som ett sätt att arbeta med tema/projekt och därigenom systematiskt kvalitetssäkra verksamheten kring barns utveckling och lärande.
Du ska vara nyfiken på och tänka i ett 1-16 års perspektiv och vara tydlig i ditt sätt att arbeta kring kreativitet, engagemang, nyfikenhet och trygghet för barnen.
Du har en tilltro till de förmågor barnen har och ser det som en förutsättning att arbeta med barns medinflytande samt de lärmiljöer barnen och pedagogerna skapar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är examinerad förskollärare eller lärare, gärna legitimerad för arbete i förskola.

Du som söker har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke
- en medveten tanke kring din roll som pedagog.
- förmåga att arbeta strukturerat utifrån styrdokumenten
- förmåga att se varje barn utifrån barnets förutsättningar
- en positiv inställning till utveckling av verksamheten, barn och dig själv
- ett professionellt förhållningssätt
- ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten
- en varm och öppen personlighet, men även förmåga att sätta gränser

För tillsvidareanställning som förskollärare finns krav på legitimation. Om du blir aktuell för anställning men inte har legitimation för förskolan kan andra anställningsformer bli aktuella.

Vi erbjuder anställning på 75-100%.

Varmt välkommen med din ansökan. Hör gärna av dig till Jaana Vainio, förskolechef om du har några frågor om tjänsterna eller vill veta mer om verksamheten.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid / deltid
  • Tillträde: 20170315
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Jaana Vainio
  • Förskolechef Lammhults förskolor
  • 0472-26 83 01

Fackliga företrädare

  • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Lammhults förskolor tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Vi söker utbildade förskollärare/lärare till Lammhults förskolor, som består av 3 förskoleenheter där vi har en berikande mångfald av barn från många olika kulturer.
Lammhult är ett samhälle, mitt i möbelriket, beläget norr om Växjö på väg mot det småländska höglandet.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/