Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Biträdande rektor till Braås och Dädesjö skolor

Att arbeta som biträdande rektor innebär att du tillsammans med rektor och ledningsgrupp planerar det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan och arbetar mot verksamhetens mål. Du kommer ha ledningsansvar för viss personal.

Arbetsuppgifter som förekommer är bland andra:
• Chefskap för viss personal på skolorna samt genomförande av medarbetarsamtal och lönesamtal för personalen.
• Ansvar för administrativa uppdrag som skolledare
• Delta i planering och utvecklingsarbete med olika yrkesgrupper
• I samarbete med rektor och ledningsgrupp planera skolornas organisation utifrån elevtal, personal, lokaler och ekonomi
• Samarbete med fastighetsägare, måltidsorganisation, rastfaddrar och externa aktörer
• Övriga uppgifter och ansvarsområden som berör tjänsten, beslutas i samspråk med rektor
Din närmaste chef är rektor på skolan.

Trygghet och arbetsro är viktigt för oss på våra skolor vilket gör att du arbetar aktivt med att skapa goda relationer, god arbetsmiljö och skapa vi-känsla. Du bidrar till en god föräldrasamverkan.

Kvalifikationer

För att lyckas i din roll måste du ha ett stort intresse för skolans verksamhet och ungas utbildning. Som biträdande rektor har du möjlighet att bidra till utveckling både av arbetsgrupp och av verksamhet. Därför är det viktigt att du tycker om att arbeta tillsammans med andra och att du är en tydlig och lyhörd ledare. Du är en person som har lätt för att skapa kontakt med nya personer, är förtroendeingivande och du hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Vid problem ser du lösningar och du arbetar med långsiktigt fokus och på ett strukturerat sätt.

Utöver personliga egenskaper ska du också ha pedagogisk utbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Belinda Norinder
  • Rektor Braås och Dädesjö
  • 0474-622004

Fackliga företrädare

  • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Braås skola tillhör Norra området i utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Braås skola är en F-9 skola belägen i Braås samhälle ca 30 km norr om Växjö, mitt i samhället som ligger naturskönt vid sjön Örken. På skolan går ca 400 elever från 6-16 år, vilket skapar spännande möjligheter till samverkan. Vi har inlett ett samarbete med Skolverket ”Samverkan för bästa skola”, i projektet kommer vi får stöd av Skolverket och Universitet med att utveckla ett språkutvecklande arbetssätt och entreprenöriellt lärande som vi ser är våra stora utvecklingsområden.

Dädesjö skolan är en liten f-3 skola som ligger ca 30 km nordost om Växjö. Här ser vi varje elev och har god kontakt mellan hem och skola.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar. Som arbetstagare hos oss är du viktig. Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever! stort intresse för skolans verksamhet och ungas utbildning.

Mer information om vår verksamhet hittar du på http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/