Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Lösningsarkitekt med utvecklarbakgrund

Växjö kommun har en bred och spännande verksamhet som på olika sätt berör alla oss som lever och verkar i kommunen. Verksamheten utvecklas hela tiden och nya tekniska lösningar är en viktig möjliggörare för den utvecklingen.

Till vår arkitektgrupp söker vi nu en lösningsarkitekt med utvecklarbakgrund som vill omvandla verksamhetsbehov till nya tekniska lösningar. Vill du jobba med att utveckla nya tjänster för kommunens medborgare, möjliggöra smarta lösningar som gör kommunens verksamhet mer effektiv, gå mot en roll som lösningsarkitekt men ändå ha kvar ett ben i utvecklingsvärlden. Då är det kanske dig vi söker!

Vi har spännande utmaningar framför oss där verksamhet och medborgare ställer allt högre krav på tillgängliga tjänster och snabba förändringar. Digitaliseringen av verksamheten lyfts fram som en framgångsfaktor för hela kommunens utveckling, och det finns en oerhört stor potential med nya smarta lösningar inom alla våra verksamheter. Vi anpassar oss för att möta dessa utmaningar och utvecklar därför vår förmåga kring områden som e-tjänster, integrationer, informationsarkitektur och identitetshantering.

Med den här rekryteringen utökar vi vår förmåga att snabbare omvandla verksamhetens behov till tekniska lösningar. Rollen ska kunna leverera viss funktionalitet där vi idag är beroende av leverantörer, men också underlätta vårt samarbete med leverantörer genom att ställa tydliga krav och vid behov ta en djup teknisk dialog. Du är med i behovsanalyser där vi skapar en förståelse för verksamhetens behov och designar en lösning som uppfyller dessa, men som också förhåller sig till den gemensamma målbild vi har inom koncernen. Ibland lämnar du en lösningsbeskrivning vidare som kravställning till en leverantör. I andra fall levererar du själv delar av lösningen. Det kan exempelvis röra sig om att ansluta en molntjänst till vår federationsplattform för att dela användares identitet, designa en lösning för en ny e-tjänst, eller utveckla en integration.

Vi erbjuder en möjlighet att få jobba med flera olika delar av koncernens verksamhet, spännande tekniska utmaningar i framkant och en grupp med arkitekter som hjälper dig växa in i rollen och organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill jobba med att ta fram lösningar som gör skillnad. Vi tror att du brinner för att lösa verksamhetens behov, men ser också utmaningar i tekniken. Du har en bakgrund som utvecklare; programmering men också en förståelse för processen från behov till krav. Du kan reflektera över vad som är en bra och en dålig lösning, men är också tillräckligt pragmatiskt för att värdera vad som är rätt för situationen. Du kan självständigt ta fram, dokumentera och underhålla en lösning. Du har jobbat med integrationer och kan både konsumera och producera olika typer av gränssnitt.

Du har en kandidat/magisterutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande kunskap, samt minst 2 års arbetslivserfarenhet av professionell utveckling. Erfarenhet av Microsofts produktsvit och ramverk är meriterande, men vi tänker oss att du är tillräckligt teknikagnostisk för att vara öppen för flera alternativ att lösa en uppgift. Erfarenhet som lösningsarkitekt är även det meriterande, men inget krav då du kommer få växa in i en sådan roll.

Av andra beskrivs du som nyfiken, analytisk och strukturerad. Du stödjer på ett engagerat och pedagogiskt sätt dina kollegor och du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du ser ständiga förbättringar och lärande som en naturlig del av arbetet.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du skapar och underhåller goda relationer med både kunder och leverantörer samt har ett serviceinriktat förhållningssätt till alla personer du samarbetar med.

Växjö kommun är en arbetsplats där vi strävar efter att spegla samhället omkring oss och vi ser därför gärna sökanden från alla delar av samhället som kan ge avdelningen en bred mångfald i alla avseenden.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Ansökan

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering och bedömning av inkomna ansökningar.
OBS! Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Kontaktperson(er)

 • Pontus Berglund
 • Gruppledare Arkitekt & Projekt
 • 0470-410 86
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. IT-enheten är en av de största IT-organisationerna i Kronoberg med närmare 50 medarbetare och ansvar för drift, utveckling, underhåll samt support av kommunens gemensamma IT-landskap. Vi har idag över 18000 datorer/pekplattor, drygt 400 Windows-servrar och över 200 verksamhetssystem i vår miljö. Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och möter alla med respekt.