Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Lärare/speciallärare/specialpedagog till Växjö resursenhet

Vi behöver förstärka vår personalgrupp på resursenheterna Sofieberg, Hollstorp och Lumos.

Sofieberg och Hollstorp är särskilda undervisningsgrupper för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och som är i stort behov av särskilt stöd för att på bästa sätt kunna tillgodogöra sig undervisningen. Enheterna tar emot elever från åk 1 till 9. I tjänsterna på Sofieberg och Hollstorp ingår undervisning, dokumentera, utvärdera och följa upp elevernas kunskapsutveckling, skriva pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram samt att vara mentor för ett antal elever.

Lumos utredningsenhet är en enhet för elever i årskurs 4-9 som behöver lämna sin nuvarande skolplacering därför att nödvändig kartläggning av elevens behov behöver ske. Samverkan, samsyn och samtidigt är nyckelord. På Lumos arbetar personal från Utbildningsförvaltningen och förvaltningen Arbete och Välfärd.

I ditt arbete som speciallärare/specialpedagog på Lumos kommer du genomföra generella kartläggningar och utredningar. . Den pedagogiska kartläggningen är viktig för att kunna ge bra råd hur elevens kunskapsinlärning bäst ska gynnas. Vi tittar på elevens sociala förmågor och sammanhanget runt eleven för att kunna ge konstruktiva förslag på eventuella stödåtgärder. Samtal förs med eleven om både skolan och fritiden, tankar om egna förmågor och framtidstankar för att hitta motivation och egna lösningar. I tjänsten ingår även handledning för att tillsammans med personal och ledning på elevens hemskola bidra till verksamheternas pedagogiska utveckling för att möta elevens behov.

Kvalifikationer

Till Sofieberg och Hollstorp söker vi lärare med så bred ämnesbehörighet som möjligt.
Engelska, gärna i kombination med andra ämnen för undervisning i åk 6-9.
Ma/no för undervisning i åk 1-6.
So i kombination med annat ämne för undervisning i åk 4-6.

Till Lumos söker vi speciallärare/specialpedagog med erfarenhet av kartläggnings- och utredningsarbete.

Tidigare erfarenhet av att arbeta med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är ett krav. Du är van att arbeta med dator, Ipads eller andra digitala verktyg och ser det som ett naturligt hjälpmedel för eleven under skoldagen.

Utbildning alt erfarenhet av arbete som speciallärare/specialpedagog är önskvärt då alla våra elever är i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Vi ser gärna att du har handledarutbildning, MI-utbildning, repulse.

Som lärare är du inspirerande och drivs av att möta och nå fram till alla elever. Din undervisning präglas av kreativitet och engagemang som gör eleverna nyfikna och får lust att lära mer. Du förväntas ha ett aktivt deltagande i det kollegiala lärandet och det är viktigt att du tycker om att samarbeta med andra, både inom ämnet och med andra kollegor såväl i arbetslaget som på enheten. Du kan sätta gränser men har en varm och öppen personlighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du gör skillnad för våra elever!

För tjänsten på Lumos ser vi gärna att du kan tillträda så snart som möjligt. Tjänsterna på Sofieberg och Hollstorp är tillträde 10 augusti.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: 10 augusti 2017
 • Antal platser: 4

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Viktoria Emvall
 • Enhetschef
 • 0470-43158
 • Mary Sjölin
 • biträdande enhetschef
 • 0470-41610

Fackliga företrädare

 • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB. Det finns alltså goda möjligheter att den typen av verksamhet du helst vill jobba med finns hos oss. Vi är i ett expansivt skede och har dessutom ett antal medarbetare som går i pension, vilket innebär att vi behöver rekrytera flera nya medarbetare. Vi tror att vi har något att erbjuda just dig!

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Resursenhetens uppdrag vilar på såväl nationella som lokala styrdokument och är en del av den ordinarie verksamheten. I resursenheten ska eleven utvecklas och ges mer individuella förutsättningar vad gäller kunskaper, färdigheter och socialt samspel i enlighet med gällande mål i styrdokumenten. Målen har sin utgångspunkt i skolans kunskapsuppdrag. Uppdraget blir att starta en förändringsprocess hos eleven i nära samarbete med hänvisningsskolan och familjen.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Forskola--skola/Skola-6-16-ar/