Om skolan

Braås ligger cirka 3 mil utanför centralorten Växjö. Här går ungefär 345 barn och ungdomar sin utbildning. Vi är en F-9-skola och ser det som en stor tillgång att kunna arbeta med eleverna över stadiegränserna.

Klassorganisationen för de yngre eleverna, cirka 180 elever, är förskoleklass och årskurserna 1 till 6 med fritidshem i nära anslutning. Undervisningen för de äldre eleverna, cirka 140 elever, är organiserad med två paralleller i årskurserna 7, 8 och 9. På skolan finns även en förberedelseklass för elever från årskurs 1 till 9 med cirka 25 elever. Braås 7-9 är hänvisningsskola för eleverna från skolorna i Rottne, Dädesjö och Tolg. På Braås skola finns fritidsgård och ett integrerat bibliotek.