Night Side of Nature

Konsthall_Larsbrunström

Bild: ©Lars Brunström/Bildupphovsrätt 2017

Night Side of Nature
Max Book & Lars Brunström
10 november 2017 - 14 januari 2018

Minnet är nyckfullt och skapar bilder av sådant som vi upplevt och det kan plötsligt överraska oss långt senare, det räcker med en enda liten detalj, ett svagt ljud.

Ur Spionen av Paulo Coelho

Max Book får väl räknas till en av giganterna i konst-Sverige. I den här utställningen visar Växjö konsthall upp några av Max Books större verk som tillsammans med Lars Brunströms installationer bildar Night Side of Nature. Skuggsida, passage eller mellanrum.

Max Books målningar är lite som dörrar in mot en mittpunkt där essensen av allt; minnen och fysisk verklighet roterar och blandas. Ord och begrepp som metafysik och andlighet dyker upp, men innan man tänkt färdigt på det så kommer också verkligheten och lägger sig i. En polisbil helt tydlig med sina tre myndiga, ”polisiga” färger, en vitsippeskog och en idisslande ko. Max Books måleri svingar sig oansträngt mellan dikt och verklighet.

Natur och onatur. Var har vi där emellan? I Lars Brunström är det gott om rum just där emellan. Ovissheten som finns, avståndet som är långt mellan fråga och svar. I Brunströms två installationer möter vi asätare - de som livnär sig på andras olycka. Vi känner igen gamen och hyenorna, som schabloner över ondska och falskhet. Det kan vara Disneys fel eller bara mänskligt. Det är lätt att klä de onda som ulvar i fårakläder. I Lars Brunströms verk känns det omvända scenariot också möjligt. Konstnären, musikern och den politiske aktivisten Dror Feiler har skapat ett ljudspår till Lars Brunströms verk The Nest.

Lars Brunström och Max Book förenas där i ingenmansland, i övergången, i verkligheten och i övernaturligheten. De möts på skuggsidan.

Night Side of Nature är en av tre utställningar i ett samarbete mellan Växjö konsthall, Galleri Plan B och PM & Vänner Hotel. På Galleri Plan B och PM & Vänner Hotel visas utställningarna Mind the Gap med Max Book.

Den 17 november öppnar vi parallellt en utställning i Växjö konsthalls Norra rum, Träden vet hur en lever här med den urbana konstnären och aktivisten Vegan Flava.

Programpunkter i samband med utställningen

 • 12 november Konsert Media Artes: kl. 16, Erik Ring på viola och elektronik.
 • 17 november Vernissage: kl 17-19, Träden vet hur en lever här med Vegan Flava i Norra rummet.
  22 november Allmän visning kl 17.30.
 • 25 november Konstlördag: kl. 14, häng med på konstpromenad med visning av Max Book x 3. Start på Galleri Plan B, därefter Växjö konsthall och avslutning på PM & vänner med fika på Tak. Fri entré, fika ingår.
 • 29 november Konsert: kl. 18, Mary Ocher och Fågelle. I samarbete med Folk & Fä, 120 kr i entré.
 • 30 november DÅLIGfilm: kl. 18.30 Filmvisning av en riktigt dålig film med tema skräck. Läskigt snacks ingår.
 • 7 december Konstnärsamtal: kl. 18 med Max Book på Galleri Plan B.
 • 8 december Night Side of konsthallen: kl. 20, mörkervandring genom utställningarna med ficklampa. Te och nattmacka vid "lägerelden".
 • 17 december Allmän visning kl 14 med adventsfika.
 • 23 december Dan före dopparedan: Vi bjuder på glögg och pepparkaka kl 12-18. Alternativt julpyssel mitt i utställningshallen.
 • 30 december Dan före nyår: Vi bjuder på nyårskarameller kl 12-18. Tillverkning av alternativa partyhattar i konstlabbet.
 • 12 januari Finissage: kl. 17-20 samtal med Lixuan-An (Galleri Plan B) och Filippa de Vos (Växjö konsthall), på Galleri Plan B, samtal kl 17.30.
 • 14 januari Allmän visning kl 14, sista chansen!

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 november 2017
Se och göra