Framtid Kronoberg

Är du mellan 16-29 år och söker arbete? Funderar du på ditt yrkesval? Behöver du hjälp med din planering? Då är du välkommen till Framtid Kronoberg.

Vi arbetar både i grupp och individuellt med din planering mot studier eller jobb. Utifrån dina mål och förutsättningar skapa du tillsammans med din personliga coach på Framtid Kronoberg en individuell planering som kan hjälpa dig en bra bit, eller kanske hela vägen fram till egen försörjning.

Hos oss erbjuds du bland annat hjälp med att få effektiva ansökningshandlingar, du matchas mot jobb, får ökad kunskap om arbetsmarknaden genom studiebesök, samhällsorientering och föreläsningar inom olika teman. För dig som behöver finns arbetsträningsplatser samt möjligheten att gå ut i lärande- och språkpraktik. Vi ordnar också kortare yrkes- och orienteringskurser samt ger dig tillgång till 11-gårdens Lärcenter där det finns möjlighet att läsa olika ämneskurser och få studie- och yrkesvägledning av vår studie- och yrkesvägledare.

För att få en inblick i vad som händer hos oss får du gärna besöka Framtid Kronobergs facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Framtid Kronoberg

I Framtid Kronobergs verksamhet är deltagarna mellan 16-29 år och står utanför arbetsmarknaden. Målsättningen är att öka anställningsbarheten för deltagaren genom informellt lärande, stärkta baskunskaper, coachning och andra individuellt anpassade insatser. En viktig del i detta är samverkan med länets offentliga och privata arbetsgivare och andra aktörer.

Framtid Kronoberg är en samverkan mellan kommunerna Alvesta, Lessebo, Tingsryd, Uppvidinge och Växjö samt Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Kronoberg. Det gemensamma målet att få ner arbetslösheten bland regionens unga. Genom samverkan bygger vi nätverk oberoende av kommungränser.

Nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 december 2017
Jobb och företag